16 Mei 2016

Tutorial #31 : Tips Blogwalking.Tinggal Backlink pada Komen

Sebelum ni aku ada membuat tutorial "Bagaimana Meletak LINK atau Simbol Menarik Pada Ruangan Comment Form". Kali in aku membuat tutorial "Tips (yang aku amalkan) ketika Blogwalking" atau "

Cara Meninggalkan Backlinks pada Komen


Lihat contoh di bawah ni yang aku tinggalkan komen pada blogger:-
Caranya mudah jer, Cuma SAVE code di bawah ni di dalam Notepad/Wordpad (Rekemen guna Wordpad coz boleh letak simbol sekali..):
Blogwalking sini! <a href="http://www.homosapiensz.com">♛ Mr.Ix ♂ </a> kata ║ KOMEN  ║...

✓│<a href="http://www.homosapiensz.com/2012/01/i-pop-indonesia-pop-boyband-girlband.html">Indonesia Pop (i-Pop)</a>
✓│<a href="http://www.homosapiensz.com/2012/01/lawak-lembu-nak-jaga-aka-parody-moves.html">Lembu Nak Jaga (Parody Moves Like Jagger</a>

Dan HASILNYA! Lihat perbezaannya..Guna kreativiti anda untuk letak Simbol/Bullet menarik di sertai ayat-ayat manis..hehehe
 Blogwalking sini! ♛ Mr.Ix ♂ kata ║ KOMEN  ║...


Notakaki : Backlink ni macam "Call me back when you are free" atau "Ini nombor telefon saya, call la kalau free"

11 ulasan:

  1. ade gamba aku disituh..keh3 :)

    p/s: giveway brg dri cairo tuh nk wat gak nnti tunngu dan lihat..nnti aku cuti summer insyaAllah

    BalasPadam
  2. Ix, Shag dengar cita ada buruk padahnya buat macam tu. Shag baru tahu sebab ada blogger bagi tahu Shag baru baru ni. Ni link kalau nak tahu lebih lanjut :

    http://www.cikgudahlia.com/2011/07/55-comments-awaiting-moderationwhy-dont.html

    BalasPadam
  3. tq for sharing this info..boleh try nanti..

    BalasPadam
  4. Terima kasih boleh saya cuba disini Onlajer

    BalasPadam
  5. Ape beza backlink dgn bg link biase tue? cth mcm sy tggl link blog kat sini...

    BalasPadam
  6. @~Budak Merah~: backlink commentator dirent pada profile blogger kan....yang ni direct kepada blog content.....tapi cara ni mungkin di salah faham sebagai spamming....

    BalasPadam
  7. @wanayu: sharing jer... tp ada blogger kata tak rekemen pn

    BalasPadam
  8. keren kak kalo kita blogwalking web jualan saya juga www.jaketmurahbandung.com kebanyakan dari blogwalking, maknyussss...

    BalasPadam

Terima kasih kerana sudi baca.
Segala penulisan dan penerbitan di dalam blog ini berdasarkan kepada pengalaman, pandangan dan pemahaman peribadi blogger ismiqbal sahaja. Tahap pemikiran manusia tidak sama dan mungkin boleh buat pembaca terasa hati kerana ketidaksamaan pendapat.