15 Februari 2013

Seni: Malaysia Seaglass Couple Pendant

Salam Hujung minggu semua!
Akhirnya selepas berbulan-bulan, terjumpa juga tali untuk 'couple pendant' ni.. Nak cari di area Kangar, Perlis agak terhad untuk mencari 'bahan mentah' untuk seni kraf ni..
Seni kraf saya ini berdasarkan 'Seaglass' ada juga di kenali sebagai 'Mermaid Tears/ Gems of Beach', Kemudia di lilit dengan artistic wire berwarna silver tanpa merosakkan keadaan asal/semulajadi bentuk 'Seaglass' yang terjadi dari hasil alam.

seaglass, couple pendant, malaysia
Dwi-Color ❤ Couple Pendant - Frost Green & Ice White + Silver artistic Wire (Metal)
Combination of:- 
Waste (Human)|Wave (Water)|Wind|Sand (Earth)|Sun (Fire)|Time|Temperature| Trust

Nota: Stok koleksi 'Seaglass' agak terhad sekarang... Sudah jarang nak dapat di pantai.. Rindu pantai di Terengganu! - Kuala Terengganu

14 ulasan:

  1. cantik juga.. ^^ warna biru ada dok? hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Warna biru adalah SUPER-RARE seaglass items... jadi saya simpan untuk koleksi jer :)

      Padam
  2. Balasan
    1. nak order depend pada kuantiti dlu..... koleksi saya sangat2 sedikit....

      Padam
  3. wowowo cantiknya:) boleh x jd sponsor GA saya:)

    BalasPadam
  4. cutenye...blue susah cri ye?sygnye suka sgt kaler tuh...hihi....xde picnye?nk tgk~hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. blue sangat2 rare sekali.... nanti saya post pic dia yer....

      Padam
  5. Kalau di Terengganu tu biasanya beaches kat mana yang boleh kita dapat sea glass nie?

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau di terengganu biasa area yang ada perumahan tepi laut tu since sumber dia dari kaca pecah gak.....

      Padam
  6. Balasan
    1. Maaf. tak buka untuk order sebab sumber limited.

      Padam

Terima kasih kerana sudi baca.
Segala penulisan dan penerbitan di dalam blog ini berdasarkan kepada pengalaman, pandangan dan pemahaman peribadi blogger ismiqbal sahaja. Tahap pemikiran manusia tidak sama dan mungkin boleh buat pembaca terasa hati kerana ketidaksamaan pendapat.