25 November 2012

Rise of the Guardians @ Alor Setar Mall


Aktiviti hari ahad, dari Perlis ke Kedah.. Asyik terperap kat Negeri Perlis yang kecik comel tu boleh mendatangkan tekanan jiwa raga.. so, untuk melepaskan sedikit tekanan tu, orang perlis 'celup' ni turun la ke Alor Setar...
Alor Setar Mall macam biasa ada lot2 yang barang berjenama, ada booth2 kecik, ada tangga bergerak dan yang penting ada wayang!! Wayang sini brand dia Big Cinema..walaupun aku tak pernah dengar brand wayang ni, tapi layan la...

Ohh..berbalik kepada tajuk..tak boleh nak taip panjang lebar coz update via HTC Wildfire apps Bloggerdroid..jadi agak, l.e.c.eh..
Big Cinema memang quality wayangnya superb!! berbanding dengan wayang lain yang pernah aku tengok..Jadi, Ohsemmm!!

Kali ini aku tengok RISE OF THE GUARDIANS..movie kartun yang sesuai untuk pelbagai peringkat umur..Tapi lebih kepada dongeng barat, kristian..jadi hold your faith and just enjoy the awesome video quality & story-telling... Aku sampai agak lambat, beli tiket dah 2.20 ptg..wayang start kul 2 ptg..jadi permulaan cerita aku terlepas...Kisah yang menceritakan dongeng barat seperti Santa Clause, Easter Bunny, Tooth Fairy, Sandman, Jack Frost dan Boogeyman..Ianya konflik antara baik dan jahat (Boogeyman je yang jahat, yang bagi mimpi ngeri pada kanak2 yang menyorok bawah katil). Semua mengisahkan kepercayaan kanak2 terhadap dongeng ini semua..

Kesimpulan:
Videi kualiti di Big Cinema = 9/10
Jalan Cerita = 9/10 (Rasa tak puas tengok benda magik ni bagi yang enjoy).
Lawak/Kelakar/Seronok = 8/10 (walaupun ia movie kartun, ada jalan cerita yang serius tapi ada watak sampingan seperti elf membuatkan penonton ketawa..
Update Blog Live @ Alor Setar Mall, atas bangku, Depan Watsons sambil tunggu kawan yang siap appointment dia...
Published with Blogger-droid v2.0.9

1 ulasan:

  1. rasa x puas tengok citer ni, best gilak.. evendoh jalan citer dia simple je. (dah kata citer bebudak kan?)

    ko tengok 2D ke 3D?

    BalasPadam

Terima kasih kerana sudi baca.
Segala penulisan dan penerbitan di dalam blog ini berdasarkan kepada pengalaman, pandangan dan pemahaman peribadi blogger ismiqbal sahaja. Tahap pemikiran manusia tidak sama dan mungkin boleh buat pembaca terasa hati kerana ketidaksamaan pendapat.