26 Mei 2011

Kaki Ais!!

Setelah aku mendapat email daripada SPA berkaitan dengan Ujian Fizikal Leftenan Maritime ni. Aku pun mula menguji stamina aku ni. Memang FAILED! kalau bab stamina ni.. Huhu~ Aku ni dah la seorang yang pasif, tidak bersukan, nak exercise apatah lagi.. Jadi seorang GEEK dan NERD yang Comel SKEMA jer...

Aku mintak pendapat kawan-kawan STCA, Blog, Facebook dan kebanyakkannya memang semua kawan-kawan ni support Aku dan memberi semangat untuk menjalani Ujian Fizikal Leftenan Maritime ni.. SYUKUR ALHAMDULILLAH kerana mempertemukan aku dengan kawan-kawan yang amat supportive!

Aku pun mulalah Ujian stamina personal ni dengan Semput-semput-nya.. Akibatnya setelah sekian lama tak ber-jogging. Sakit sendi-sendi pergelangan kaki aku ni.. Huhu~~ Dan sambil update Blog ni, aku merendamkan kaki ke dalam baldi berisi air dan ais. Harap malam ni reda la skit. Pagi esok boleh ber-jogging lagi untuk kuatkan Stamina yang LEMAH ni!

P/S: Aku tak harapkan semua 'WISH ME LUCK' coz aku pun 'Not really Wish me Luck'.. Aku cuma berusaha dan Tawakkal jer kepada Allah. 
Sentiasa aku ingat,"Jika ini adalah yang Terbaik untuk Diri aku, Maka permudahkanlah bagi aku untuk menghadapinya"

5 ulasan:

  1. All the best for u Ix!!di permudahkan segalanya.

    BalasPadam
  2. betul tu kite usaha bersungguh dan slps tu tawakal dgn Allah..insyaallah

    BalasPadam
  3. mmg nak kerja tu ke?kalo xmampu byk jawatan lain kat spa kan..

    BalasPadam
  4. Good luck and kedingnya kaki kartun tu :D

    BalasPadam

Terima kasih kerana sudi baca.
Segala penulisan dan penerbitan di dalam blog ini berdasarkan kepada pengalaman, pandangan dan pemahaman peribadi blogger ismiqbal sahaja. Tahap pemikiran manusia tidak sama dan mungkin boleh buat pembaca terasa hati kerana ketidaksamaan pendapat.