21 April 2011

Wire-Craft Pertama Aku : DragonFly/Pepatung Dawai

 Akhirnya setelah sifat ingin mencuba aku terserlah pada seni dawai (Wire-Craft) yang terpakai ..(Dawai tembaga yang ada dalam wayar elektrik tu).. Mula-mula aku terlihat dalam Metacafe, Video yang aku search pasal "Magnet"
(Aku terlihat ada sorang Mat Salleh ni wat pepatung menggunakan dawai dan lilit pada bateri dan pepatung tu berpusing! Ntah konsep Fizik-Electrical pe ntah yang dia apply, aku cuba tak jadi pun, maybe bateri habis kot..)
Aku masih menyimpan lagi dawai tembaga tu yang mejadi sisa-sisa latihan Seaglass Keychain  aku dulu tu, lebihan dawai tu, aku terlintas untuk mencuba..dan Tadaa~~ (dawai yang di derma oleh orang...)
Suka gak aku tengok DragonFly ni...Tapi nak wat per erk? Korang ada idea tak aku nak wat perhiasan camne dengan DragonFly wire-craft ni?

p/s: Manik tu aku terjumpa dalam umah jer, adik-adik dan mak aku punyer kot.. Yang putih tu ingatkan plastik biasa jer, rupanya Kristal-pe-ntah...haha! Yang merah tu manik biasa jer..
p/s: klu tak silap aku ada keychain yang diperbuat daripada dawai, asalnya dari Jepun tak silap tapi juga dijual di Malaysia...tak ingat kat mana aku surf..
p/s: Lilitan dawai masih tidak kemas...First-Timer..

20 ulasan:

  1. Buat le wire-craft bentuk beruang.. kompom cute duh.. ^^

    BalasPadam
  2. masyaAllah mal

    kreeatifnya ko!!!

    BalasPadam
  3. Perghh.. Kreatif tu.. Wah, bakat terpendam la ni. hikhik

    BalasPadam
  4. Pernah tgk tapi ingatkan hiasan biasa...tak tau lak pasal magnet2 blh pusing semua tu.

    Pos je kat sini, tau la cam ne nak buat. hehehe

    BalasPadam
  5. hu..hu..boleh tahan. siap kristal bagai. mungkin boleh buat paper clip, brooch, tapi, kena buat kecik la kot.

    BalasPadam
  6. gud job..cantek tu..kreatif ni..hehe

    BalasPadam
  7. @Ayie : suka erk teddy bear dia ni...tak cute la bear guna wire..

    BalasPadam
  8. @FaizalSulaiman : mcm x kenal aku kan..haha...takde r..masih dlm latihan..

    BalasPadam
  9. @Oasis : try bgtau ko nk watper klu aku pos kat ko...haha

    BalasPadam
  10. @Ina : paper clip tu tak terfikir lagi..brooch pn x reti..

    BalasPadam
  11. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_---\_l__l---[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)--o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    " Antara kau dan aku
    Blog ini sebagai pengantara”
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Jom Terjah entry terbaru ??
    Honda ex5 dan Honda wave

    uihhh ko punya tangan sangat kreatif lahhh... dulu aku ade nampak orang buat pokok pakai dawai... siap batu batu kristal... mahal tu

    BalasPadam
  12. nk bg tau...mmg kreatif!!! like...:)

    BalasPadam
  13. wah, cantiklah ix buat ! ^^,
    kreatif ..

    buatlah bunny pasnie..
    hehehhee

    BalasPadam
  14. boleh buat design mcm basikal beca vespa motorsikal tak...?? saya nak beli secara borong... harap dapat membantu dengan secepat mungkin. thanks.. email : cafe_davidoff@yahoo.com / ym : cafe_davidoff

    BalasPadam
  15. @TuahSkills : Maaf ler Encik Tuanskills, tak reti lagi wat design advanced..

    BalasPadam

Terima kasih kerana sudi baca.
Segala penulisan dan penerbitan di dalam blog ini berdasarkan kepada pengalaman, pandangan dan pemahaman peribadi blogger ismiqbal sahaja. Tahap pemikiran manusia tidak sama dan mungkin boleh buat pembaca terasa hati kerana ketidaksamaan pendapat.