14 April 2011

Terdesak Kredit! : Pinjam Kredit dari Celcom

Semalam tanpa aku sedari Kredit aku dah RM 0.00! 
Alamak! kalau takde kredit camne aku nak SMS kan, Ezytopup aku pun blom masuk modal lagi.. Nak tambah modal pun caj 1Sen. Kalau takde kredit nak tambah Modal camne..huhu!
Kemudia aku Google la pasa Kredit Advance RM2 daripada Celcom since aku tak pernah nak pinjam kredit ni daripada Celcom atau memana Telco.
Nasib la terjumpa Blog LanunSepet ni... Pasal cara terdesak nak pinjam kredit dari Telco Celcom ni.
  1. Dail *118#
  2. Pilih 8. My account
  3. Kemudian; Reply : 5. Other Services
  4. Reply : 4. Credit Advance
  5. Reply : 2. Request Advance
  6. Reply : 2. Proceed
  7. Tunggu SMS 28882, Pengesahan Credit Advance : Anda telah menerima pinjaman kredit RM2. RM2 akan ditolak dr tambah nilai yg berikutnya. Caj 50sen dikenakan jika tempoh langganan kurang 1 tahun. (Rasanya aku dah lebih 1 tahun langgan celcom ni, brapa lak caj erk..)

p/s: baru je masuk modal RM100 dalam ezytopup, huhu~ 

15 ulasan:

  1. cik hani mmg xpndai bk pinjam kderit celcom..

    so pasni leh la laju-laju wt kan..

    hihihi..
    nice sharing

    BalasPadam
  2. oooo..bru thu celcom pun boleh pinjam kredit..
    ingat x de..

    BalasPadam
  3. xpernah try pon pinjam kredit dari celcom..sbb sentiasa ade je baki..hahaha

    BalasPadam
  4. ezytopap ke easytopap?
    saje je nk glemer kn name cik ezy..
    koh3

    BalasPadam
  5. biasa la jugak guna credit advance ni..

    BalasPadam
  6. Bab2 macam ni mmg saya da expert da. Bab pinjam kedit. Al maklum lah, belum keje lagi. =p

    BalasPadam
  7. oooo
    ni same lah macam SOS topap maxis eh??

    BalasPadam
  8. send sms je.. taip advance.. hantar ke 28882

    BalasPadam
  9. Kalau nak pinjam rm5 bole ke?

    BalasPadam
  10. Nk pinjam 10inggit boleh

    BalasPadam

Terima kasih kerana sudi baca.
Segala penulisan dan penerbitan di dalam blog ini berdasarkan kepada pengalaman, pandangan dan pemahaman peribadi blogger ismiqbal sahaja. Tahap pemikiran manusia tidak sama dan mungkin boleh buat pembaca terasa hati kerana ketidaksamaan pendapat.