24 April 2011

Streamyx Slow..(Ada Tips Tak?)

Sejak kebelakangan ni line internet stremyx aku slow ler...kekadang nak buka Blog, Facebook, Youtube makin lembab jadinya...
 (Abaikan perenggan ni jika tak fahamm)
Atau mungkinkah laptop aku yang slow? Atau laptop aku yang slow ber'DUET' dengan line internet yang slow... Slow-slow romantic btol! berasmara-dana btol bila Laptop Aceron (Call me RON..Aceron) berDATING dengan Cik Streamyx yang berangan Vogue ler ada X di situ?
Mungkinkah Aceron selalu menca-BULI Cik Streamyx sampai Streamyx dah tahan dica-BULI oleh Aceron aku.. Tu ler..slalu sangat korek Citers sampai brapa jam duk berGOSSIP sampai ke MOVIEs jadinya daripada Streamyx ni...

Persoalan/Pertanyaan Aku :
Adakah Cik Stremyx dapat detect brapa Gigabytes/Terabytes yang di download/di guna oleh Aceron sampai suatu tahap Streamyx dengan sengaja-tanpa pengetahuan Users menghadkan penggunaan Internet??

Sesiapa ada kemungkinan kenapa Line internet Streamyx menjadi perlahan/slow-romance??

Ada tips tak nak melajukan line Internet ni??

8 ulasan:

  1. cube kamu tukar proxy... tp sumtime tukar proxy buat kamu punya system x secure.... kamu kena check sama ada wireless kamu kena hack or else... streamyx x letak limit...download pepuas...

    BalasPadam
  2. akak tak der jawapan untuk soklan ni..streamyx kat rumah ni ok jer kdg2 jer slow.

    BalasPadam
  3. @eddy : thanx for the tips! proxy tu pekebenda erk....?
    wifi aku dah secure ngn passwords letter and numbers....

    BalasPadam
  4. @whitecappuccino : haha... yer la akak..masa mula2 guna laju...makin lama maki slow...

    BalasPadam
  5. got same problem here.. nk try gak la tips dr eddy.. hehe

    BalasPadam
  6. @Misz Muffin : tu la pasal....huhuhu...agak limited nak mengakses internet

    BalasPadam
  7. kalau cmtu...buat report kt TM...suruh team dtg....takut slow dekat port...huhuhu


    kalau nk lg cepat..meh mina tlg reportkan...sbb mina duk depan system ni...hehehe...

    BalasPadam
  8. 1 tahun dulu internet rumah aku laju jer boleh download sampai 180 - 200KB/s sekrang dah menjunam secara constant kepada 130KB/S sahaja.

    Agaknya streamyx dah detect heavy users yang suka download dan hadkan speed internet. Ingat nak terminate jer nak lepas geram tapi tiada alternatif lain kat Malaysia selain streamyx ni..

    BalasPadam

Terima kasih kerana sudi baca.
Segala penulisan dan penerbitan di dalam blog ini berdasarkan kepada pengalaman, pandangan dan pemahaman peribadi blogger ismiqbal sahaja. Tahap pemikiran manusia tidak sama dan mungkin boleh buat pembaca terasa hati kerana ketidaksamaan pendapat.