02 April 2011

D.I.Y : Lagi Koleksi Serangga Guna Wood Varnish

 Sebelum aku mengemaskini Template Baru Blog aku ni bertajuk "Mag Duo", update jap dengan lagi Koleksi Serangga Mati aku dengan menggunakan Varnish (Cecair yang di gunakan untuk Kilatkan Kayu.)
 Koleksi kali ni lebih baik daripada The Fragile Butterflies kerana Serangga ni mempunyai Exoskeleton iaitu rangka luar yang keras membantu mengekalkan fizikal walaupun isi dalamnya sudah mejadi santapan semut halus.
Aku paling suka yang ni coz fizikalnya hampir sempurna dengan antenna dan kakinya...

Spesis yang sama dengan yang atas
Bug 4 : Pepatung, Bug 5 : Kumbang Unknown, Bug 6 : Lalat Buah, Bug 7 : Lebah

 Aku ada terjumpa anak lipan yang kecik warna Biru-kehijauan, meninggal dalam simpanan (tak sengaja..huhu~) dan Kumbang SuperWorm.

Okay! Sambung mengedit Template Baru + Reply Komen dan Download Windows XP sp2 untuk Acer Model TravelMate yang lama..huhu~ Nak Format DVD-ROM rosak, guna USB takleh lak, Kena Install Windows jer la kot...Kot ada sesapa tau?

3 ulasan:

  1. wah..chantek la...
    kreatif nyer kamu..

    BalasPadam
  2. Dulu masa study selalu jer kena buat insect collection. Paling kurang 35 ekor dari jenis yang berlainan. Tapi seronok sebab ramai2 gi tangkap serangga.

    BalasPadam

Terima kasih kerana sudi baca.
Segala penulisan dan penerbitan di dalam blog ini berdasarkan kepada pengalaman, pandangan dan pemahaman peribadi blogger ismiqbal sahaja. Tahap pemikiran manusia tidak sama dan mungkin boleh buat pembaca terasa hati kerana ketidaksamaan pendapat.