02 April 2011

D.I.Y : The Fragile Butterflies / Rama-Rama Rapuh


Dalam entry lepas aku ada sebut pasal Hasilkan Arts bertajuk :
"The Fragile Butterflies" a.k.a "Rama-Rama Rapuh"
Dan hasilnya bertapa rapuhnya Rama-Rama itu...
(stand tu  guna dawai tembaga jer...)



Kalau korang ada terjumpa 'bangkai' serangga dalam keadaan sempurna.. Mungkin boleh dijadikan koleksi...dengan kos yang murah jer.. D.I.Y (Do It Yourself)

p/s: Idea untuk 'awet' guna 'varnish' ni terlintas jer (ilham per ntah -Try 'n' Error-), asalnya cuma nak kilatkan koleksi Sea Shells jer...Pasni dah ada idea untuk Koleksi, kena pastika fizikal elok la pasni..

p/s #2 : Koleksi serangga tu memang dah tersimpan dalam botol bilik aku dalam jangka masa 2 tahun gak la..tapi fizikalnya dah tak sempurna akibat terjatuh, alih-letak, di makan semut... Pastikan koleksi anda kering dahulu, jika tak akan dihurung semut..

4 ulasan:

  1. ko bela serangga mati ke bro..

    BalasPadam
  2. cian rame2 kene awet suda..
    kalo awet muda xpe.. haha

    BalasPadam
  3. kreatifnya awak...

    dpt jdikan koleksi n cr duet jgk kn...

    bagos2...

    BalasPadam
  4. Ixx suka ya benda2 gini? menarik!

    BalasPadam

Terima kasih kerana sudi baca.
Segala penulisan dan penerbitan di dalam blog ini berdasarkan kepada pengalaman, pandangan dan pemahaman peribadi blogger ismiqbal sahaja. Tahap pemikiran manusia tidak sama dan mungkin boleh buat pembaca terasa hati kerana ketidaksamaan pendapat.