16 April 2011

Computer Drive Open With Search Result.

Ini lah akibat berkongsi Komputer family dengan pelbagai usia terutama dengan budak sekolah rendah ni... Ishk! Pandai Main laptop jer..Virus ker Laptop Error ke bukan nak amik kisah pun yang penting dapat main game kat laptop..Geram Betul!

Masalah Kali ni :
"Drives" dalam My Computer 'Open With Search Result'

Penyelesaian daripada http://tomshardware.com :

  1.  Buka Command Prompt / Regedit (Accessories >> Command Prompt >> Regedit)
  2. HKey_Class_Root\Drive ..Ubah 'default' value kepada 'drive' .
  3. Kemudian pergi kat : HKey_Class_Root\Drive\shell   dan set 'default' value kepada 'none'.
  4. Dan ubah dekat  : HKey_Class_Root\Directory daripada 'default' value kepada 'File Folder'.
  5. Pergi lagi ke :  HKey_Class_Root\Directory\shell  dan set 'default' value kepada 'none'. 
p/s : Sesetengah langkah memang sudah di setkan, mungkin cuma salah satu jer kena ubah.. So, ikut langkah-langkah berikut dan lihat yang mana perlu di ubah..

0 $type={blogger}:

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi baca.
Segala penulisan dan penerbitan di dalam blog ini berdasarkan kepada pengalaman, pandangan dan pemahaman peribadi blogger ismiqbal sahaja. Tahap pemikiran manusia tidak sama dan mungkin boleh buat pembaca terasa hati kerana ketidaksamaan pendapat.