13 April 2011

Cicak Tokek Aku Kena Curi!! Ishkk~~

Sedang aku 'online' tadi, tetiba Mama aku bertanya dengan nada sedikit cemas tapi tetap cool,
Mama : Barr! Mana Sarang cicak??
Aku : Kan ada belakang tu kang..
Mama : Takdop pun..
Aku : Tak tau, try tanya Peje..

So, setelah masing-masing tak tau..So, memang SAH la.. Dua ekor Tokek yang aku letak dalam Akuarium belakang rumah sudah DI CURI!! huhu~~
(Aku dah suspek seorang kawan abang aku ni, coz akuarium tu memang betul-betul tersembunyi dari penglihatan melainkan dia melihat sendiri kedudukan Akuarium tu..Harap dia dapat BALASANnya..Pakat-pakat AMIN yer!)
Source : http://2log.biz/.
Aku relax jer tapi agak terkuciwa la coz tak dapat la aku nak buat ANIMAL VLOG CHANNEL dengan Tokek-s tu lagi..
Macam-macam manusia kan, dengar khabar Tokek tu mahal, tetap nak curi.. mesti takut nak pegang, tu yang sambar dengan akuarium tu..huhu! Macam-macam lah kes kecurian kampung aku ni...dulu Kabel TM kena curi, sekarang ni pun Tokek aku kena Curi. Semuanya kerana 'MONEY'
SOurce : http://www.thefilmpilgrim.com/ . Wallpaper aku sekarang!
Ada sekor Tokek tu warna seakan-akan Rango, aku baru nak namakan dia Rango tapi dah terlepas lak...huhu~~ Baru nak ada Exotic Pet...(coz aku tak amik serius sangat pasal jual-beli Tokek, sebab tu aku selalu kacau Tokek ni dalam ANIMAL VLOG CHANNEL aku...huh)
Seriously, aku dah imagine nak pakaikan Tokek Rango ala-ala baju...huhu

Membunuh kerana tokek
2 MAY 2010
Tokek menjadi punca pembunuhan di Kg. Bumiputera(Jalan Silam) Lahad Datu, Sabah. Hasil daripada siasatan, polis akhirnya berjaya memberkas pembunuh tersebut. Mangsa pembunuhan ditemui di kawasan anak sungai berhampiran kawasan kediaman mereka. Dipercayai mangsa telah di pukul dengan objek tumpul di kepala dan mati ditempat kejadian. Mangsa adalah sala seorang daripada menjalankan urasan penjualan tokek bersama dua lagi individu lain dan dipercayai mangsa berusia 37 tahun itu dibunuh untuk mengurangkan kerugian sewaktu pembahagian hasil jualan tokek. [TokekBlog]
Penutup : Isunya BUKANlah Tokek tersebut, Tetapi PERBUATAN MENCURI!
p/s : Aku mula tertarik dengan EXOTIC PET...Mudah-mudahan aku dapat semula Tokek terlepas tu..Atau ada Painted Bronzeback Snake or any Harmless Snakes?.Haha~

16 ulasan:

  1. wahhh..ko ade cicak tokek..bukan cicak ni mahal gile ke..

    BalasPadam
  2. kabel tm kene curik?
    hahakk.. same la ngn kampong ambe aritu..

    sabo jela ye.. adop rezeki ngn pokke..
    huhu..

    BalasPadam
  3. tokek..mahal..tp berbahaya..tp org tetap mau..adei..siapa yg dah kaya dgn tokek ni ya? kat belakang rumah sy banyak tokek..tiap malam asyik memekik..siapa mau?

    BalasPadam
  4. erkkk..
    hobi yg menakutkannn..
    huhuhu..

    BalasPadam
  5. Uhh.. tokek tu comel.. HAHAHA..

    Moh le usha entry teman nih haa..
    Alahai Pengemis
    Berita Tergempar

    BalasPadam
  6. Berita kt sabah tu, dia jual tokek besar. RM200k kalu x salah. Sebab tu berani sampai bunuh

    BalasPadam
  7. Harmless Snakes? Wahh~ Kalau Ix bela Shag nak belai dia! Kakakaka ;D

    BalasPadam
  8. bro dah balas komen kamu kat blog bro

    BalasPadam
  9. biaselah tokek tu kan tgh hot..org yg pikir duwet je sanggup wat pe saje..len kali hati2 lah selalu..

    BalasPadam
  10. La.. Siannye awk.. Tapi yg xtahan tu awk ckp nak pkaikan tokek baju. hikhik

    BalasPadam
  11. ok....walupun aku tak sbeerapaa familiar dgn menatang nih tapi jelaslah disini bahawa manusia sekarang buta kerana money...
    ada betul??

    BalasPadam
  12. kat umah kami tokek takde tapi cicak byk le,
    puas da cari tak jumpa,
    maybe kat bandar kot..:)
    harap yg mencuri tu insaf dan pulangkan tokek kamu tu..

    BalasPadam
  13. hurm.. sabo jelah bro.. kadang2 geram gak degan depa2 ni yg amik jalan mudah nak senang.. huh!

    BalasPadam
  14. ala...siannya..itula tokek tu kan boleh jual..teruk betul la sapa yg curi tu

    BalasPadam
  15. cicak ni dijual utk pet je ke?

    BalasPadam

Terima kasih kerana sudi baca.
Segala penulisan dan penerbitan di dalam blog ini berdasarkan kepada pengalaman, pandangan dan pemahaman peribadi blogger ismiqbal sahaja. Tahap pemikiran manusia tidak sama dan mungkin boleh buat pembaca terasa hati kerana ketidaksamaan pendapat.