13 Mac 2011

Japan Disaster : Satellite Images Before and After

These Satellite Images were taken by GeoEye from BEFORE and AFTER the Earth Quake-Tsunami in Japan.
[Source of these images from The New York Times and edited by me for better view, can watch Slider Images for comparison in The New York Times]
-Click Images to Enlarge-
Arahama
Ishinomaki

Ishinomaki


Natori
Sendai Airport
Senda
Senda
Yuriage

Note : How lucky we are..Thank God to give us another chance to deeply breathe in this wonderful peaceful country.

17 ulasan:

  1. 1/3 of the city is under water and the estimation of death is over 10000 people..worst disaster in japan..and now they got to deal with the treats of nuclear reactor leaking...
    Doa la negara kita moga selamat dari bencana alam seperti ini.

    BalasPadam
  2. takut bile tgk bahana menimpa jepun ni...jadikan la sebagai pengajaran..

    BalasPadam
  3. intan pn ada tgk gmbr nie kt berita td.. mmg dahsyatt la..

    BalasPadam
  4. semuenye dah lain kan, cume dlm mase yg singkat, semue nye berubah..hope same2 kite ambil iktibar dr kejadian nie..

    BalasPadam
  5. kita tak ditimpa benca kali ni yak semestinya kita selamat..orang kata malang tak berbau

    BalasPadam
  6. itulah kalo da Tuhan nk bg bencana pun... teknologi secanggih mana pun xleh nk tanding.... huhuhu~

    BalasPadam
  7. Semoga Jepun akan cepat pulih dari bencana ini. Kasihankan mereka atas sebab ihsan walaupun mereka menyumbang antara perfileman porno terbesar dunia.

    BalasPadam
  8. memang teruk gila..kesian kat diorang

    BalasPadam
  9. ya Allah..
    macam padang jarak padang terkukur..

    BalasPadam
  10. salam

    uiks, dahsyat juga no..menakutkan tgk,

    pengajaran kepada kita di Malasyia..moga Allah lindungi kita daripada semua tu amin

    BalasPadam
  11. huhu...camna nak delete comment sblum ni..
    tersilap taip la..
    mksud comment sblm ni..
    moga loji nuklear kat sna tak meletup & menambah lg azab tsunami 2..

    BalasPadam
  12. dasyat betul keadaan kat sana..sedih la tengok.

    BalasPadam
  13. sepeti cerita sinking of japan..

    BalasPadam
  14. blogwalking from japan. :)

    BalasPadam
  15. huhu...ambil pengajaran lah daripada apa yang berlaku ni...nak mintak izin nak share boleh bro ixbar?.. =D

    BalasPadam
  16. dah buat..ada bagi backlink dah =)

    http://iqbalhakimi.blogspot.com/2011/03/gambar-sebelum-dan-selepas-gempa-bumi.html

    BalasPadam
  17. Salam kenal dari BabyIntan :)

    Kuasa Tuhan...antara negara yg maju dgn teknologi yg canggih tapi dlm sekelip mata shj berubah segalanya...Allah Hu Akhbar!

    Semua ini adalah peringatan utk diri kita sendiri agar sentiasa mengingati-NYA...

    BalasPadam

Terima kasih kerana sudi baca.
Segala penulisan dan penerbitan di dalam blog ini berdasarkan kepada pengalaman, pandangan dan pemahaman peribadi blogger ismiqbal sahaja. Tahap pemikiran manusia tidak sama dan mungkin boleh buat pembaca terasa hati kerana ketidaksamaan pendapat.