25 Mac 2011

Awet Serangga (Home-Made) 'The Fragile Butterflies'

Sedang aku kemaskini Koleksi Serangga Mati aku ni, bila tiba giliran Rama-Rama mula menjadi complicated untuk salutkan guna 'varnish' (produk yang di gunakan kilatkan permukaan kayu tu...mudah di dapati). Menyapu varnish pada Rama-Rama kena teliti skit coz sayap Rama-Rama amat 'fragile'
Ada gak sayap rama-rama tu pecah coz aku tak teliti, pastu aku mula berfikir untuk membuat satu Karya Seni yang Poyo berjudul 
"Rama-Rama Rapuh" atau "The Fragile Butterflies"

Kalau rajin aku post lah hasil 'awet konon-konon' koleksi serangga ni, Yang pepatung (dragonfly) dan kumbang, lebah nampak menarik gak bila di salut 'varnish' tu....

7 ulasan:

  1. ix.. pakai varnish apa yer??.. varnish yg jual kat kedai hardware tu ek??..suka gak nak buat ni

    BalasPadam
  2. dulu kat kg atok aku..byk rame2 yg diawet letak kat dinding rumah..cantik la juga bila lihat..

    BalasPadam
  3. menarik nih..nak awet guna varnish biasa tu ke?

    BalasPadam
  4. wahhh menariknyeeeeeeeeeeee...ehh dulu kat uni penah tgk orang buatkan awet2 nie tp mcm ksian plak..

    BalasPadam
  5. salam. sudah follow blog ni. jgn lupa singgah dan komen blog edy ya. tq

    BalasPadam
  6. wah,,ix ni boleh jadi org seni lah ^^

    BalasPadam

Terima kasih kerana sudi baca.
Segala penulisan dan penerbitan di dalam blog ini berdasarkan kepada pengalaman, pandangan dan pemahaman peribadi blogger ismiqbal sahaja. Tahap pemikiran manusia tidak sama dan mungkin boleh buat pembaca terasa hati kerana ketidaksamaan pendapat.