19 Disember 2010

[Solved] Semua Program 'open with' Window Media Center

Tadi sepupu aku datang mintak tolong tengok-tengokkan laptop dia...
Masalahnya ialah, kebanyakkan shortcut+open with di laptop bertukar kepada Window Media Center.



Jadi Aku pun memang la tak tau nak setel problem ni dan teruslah menggunakan khidmat En.Google...
Try & Error maka setel lah jugak....
Penyelesaian : 
Klik je link forum ni ada bgtau pasal penyelesaiannya...hehhehe....

1# Kenalpasti dan Download extension software yang mengalami masalah "open with Window Media Center" (download dalam bentuk *.zip)
2# Extract file yang di download dan hasilnya : keluar file bentuk *.reg
3# Right klik kan file *.reg tersebut dan Klik Merge > Yes > Yes > OK
4# Restart

3 ulasan:

Terima kasih kerana sudi baca.
Segala penulisan dan penerbitan di dalam blog ini berdasarkan kepada pengalaman, pandangan dan pemahaman peribadi blogger ismiqbal sahaja. Tahap pemikiran manusia tidak sama dan mungkin boleh buat pembaca terasa hati kerana ketidaksamaan pendapat.