28 Disember 2010

Gathering Blogger Terengganu : Penutup 2010

Semalam, 27 Dis.2010, Sebagai penutup Tahun 2010 ni buat julung kalinya Gathering Blogger Terengganu yang di hadiri oleh 13 orang Blogger ditemani oleh 3 orang Non-Blogger.
Gathering ni berlangsung di TER (Terengganu Equestrian Resort), sepatutnya di jangka berkumpul jam 10 Pagi tapi...tettt...Jam 11 pagi lebih kurang..
Jam 10 pagi, ketibaan si Iqbal bersama Woot-woot dan Rawt-rawt ke Sport Complex, Terengganu Equestrian Resort dengan menaiki kereta kancil dari Dungun. Sementelahan itu, ketibaan pula Si puteri Iqa Izyan bersama Hanis. Sementara menunggu tok datang, Si Ixbarr datang dulu bersama si Afiq Razak. Pabila tok esah datang ke tempat kejadian, maka muncullah si Norfa dan Gergasi Kecil serta diekori Nora.
[Copy dari Teratak Blog Tok Esah]

Aktiviti di mulakan dengan memecahkan air batu (ice breaking) di wakaf tepi ngan kolam renang (Kolam kebiasaan aku berenang, berendam dan menyelam..nampak ada promosi RM5/per entry..bila nak gi berenang skali erk..huhu). 

Sesi Ice Breaking
Aktiviti wakaf, Pada masa ni Amar blom datang lagi..So, edit pic semua yang ada atas wakaf tu jer la.....
Ice breaking di mulakan dengan intro diri sendiri dulu, nama sebenar, nama blogger, tempat tinggal, status..Pastu perkenalan dengan Nama blog dan sebab apa berblogging, kenapa pilih nama blog tu...dan banyak tips yang di kongsikan bersama yang aku pun tak tahu selama ni...!
3. Blog Dear Afiq di amik sempena judul buku Dear John (kalau tak

Fakta Gathering Blogger Terengganu:

1.Blog Iqbal Hakimi adalah nama beliau sendiri
2. Ixbarr pun nama Iqbal gak..
salah dengar)
4.Cik tom suka makan tomato erk...nanti wat hantaran kawin buah tomato la yer...hihi 
5 Blog Norfa, since-8-july, kalau tak silap tarikh lahir dia kot (atau blog masa 8 july? tak ingat lak...). Aku lahir 9 July!
6.Blog Hanis dengan motto, Simple.Dimple.Pimple coz dengar macam best je kan...
7. Puteri Iqa Izyan pun nama beliau juga..kot...nyanyuk btol warga tua ni kan....
8. Krekkekkokek ialah Blog Nora.. Suka-suka dia jer wat nama camtu..dia lepasan UMT, sama mcm aku..cuma aku lebih awal a.k.a lebih senior...tak jupe la link blog dia.
9. Blog aen, gergasi kecil katanya, makan banyak2 mcm gergasi tapi badan kecik molek jer orangnya..
10. Iniibelogterabor ialah blog 1 minggu budak skolah lepas PMR, Rawt-Rawt...
11. woot-woot kata ia coz pompuan suka usik-usik woot! woot! (yeke wahai pompuan?)
12. Tok Esah sebenarnya lelaki bukan transgender yer, coz semua bajet dia tu pompuan, aku memang agak lelaki dah cuma aku ingat lebih berusia...rupanya dlm FB pic baby masa tu...haha
13. Amar datang lewat skit, tapi sebelum bermain bowling la..


Dah habis dah, kenal-tak-kenal lagi dengan semua blogger ni, So, nak tambah erat silaturrahim para blogger, Next activity......

Bowling...!
Bowling girls dah ready tu....excited punyer pasal...tipu...Geng Blogger kali ni main 2 game jer, meluangkan masa bersama jer..IX dah la jarang-tak-brapa-pernah main bowling...Main golek2 bola jer...huhu

Aku suka amik pic candid..

Aktiviti Utama: Bowling...
Aktiviti sampingan : Photogedik!!

Boys Team : Aku rasa aku laki paling warga tua kot...23 tahun..yang lain 15-20/21/22/23/24 tahun jer..Tahap adik-adik dah...hhehe..
Pic Candid lagi...Girls Team lak....Ni jer yang tinggal..coz yang lain beredar dulu atas urusan tertentu

Nak wat backlink takleh, so manually tulis link la yer...jemput lah singgah2 blog Geng Terengganu di Gathering ni...Leh baca Gathering Blogger Terengganu versi memasing...

Makan Tengahari ...

Gathering pun tetap lah..tapi sembahyang jangan lupa yer...Masjid Terapung a.k.a Masjid Tengku Tengah Zaharah (Sempenan Nenda Yang Di-pertuan Agung Malaysia, Sultan Mizan Zainal Abidin)

Perut dah lapar dah kan...So, terus dengan makan tengahari di Medan makan Pantai Batu Burok, Terengganu...Sambil ber chit-chat, Ixbarr ni tak banyak cakap sangat..Memang dah macam ni, so, kalau orang lain yang baru kenal tu..Ntah per la diorang fikir kan...huhuhu....

Cuaca pun dah bertambah mendung, dah la Jabatan Meteorologi Malaysia meramalkan hujan tak menentu 27-30 Dis. ni....Duk dalam rumah jer la IX....

Terima Kaih kepada Semua Blogger yang hadir...Harap lepas ni berjumpa lagi dan semestinya berjumpa di Alam Maya!!

P/S: Aku sempat la rakam video gathering ni..Nantikan Vlog Gathering Blogger Terengganu & Video Gathering Terengganu Full Version..Daripada Mr.Ixbarr!!

22 ulasan:

  1. bile pulok ade? ambe nk join jugoooks

    BalasPadam
  2. hangat!!
    sedih je time nak berpisah smlm.hahaha..

    eyh.curik pic satu letak kat blog ;))

    BalasPadam
  3. gambar terrrbaikk.. ley ambik copy? hehe

    BalasPadam
  4. waa..bestnyer!! hidup bloggers Terengganu!! :)

    BalasPadam
  5. wahhh...siap ada video eh?...adeh~..lomah jantung den nie haa...kalau ada yang gedix mak enon tuh...buang lah dulu yerp...hehehe...

    BalasPadam
  6. wah..best gile gathering tu ek.


    Latest Entry:
    http://danieldeadie.blogspot.com/2010/12/aku-lapar.html

    BalasPadam
  7. wah best tu... xprnh join mana gathering lagi... mesti bestkan..

    BalasPadam
  8. ahhahaha, best2..

    actually gambar dlm fb tu, bukan tok masa kecik tapi tu sepupu lah... hahaha baru lahir tu!!!

    BalasPadam
  9. @iamzulfadlitahun depan lak ada klu ikut yg usulkannya...try la ikuti blogger2 tok esah, cik tom n iqbal hakimi....hehhe...

    BalasPadam
  10. @Puteri Iqa Izyansila-sila lah amik....ha ah..sayu jer tetiba, tapi jupe di alam maya...

    BalasPadam
  11. @GergasiKecilhahhaa..tak tengok lagi camne video tu....hehe

    BalasPadam
  12. @mR.sYaHbest la gak coz masing2 biasa dh dlm blog, bila jupe tu unexpected la...

    BalasPadam
  13. @Tok Esahhehhehe......pape pn, tok esah sbnrnya remaja lg.

    BalasPadam
  14. Best gilernye...dla xtaw dah tukar hariii..huwaaaaaa..tp buat pagi kan..xkan nak ponteng keje..hehe..next time la join..suke tgk korang..jeles..jeles..

    BalasPadam
  15. perghh!!! ixbar hapal sume2 fakta!!!! hebat2!!! hahaha.. =D

    BalasPadam
  16. @d_LAinsya allah pasni di rancang utk wat lebih grand...mesti pengalaman lg best....

    BalasPadam
  17. @AfiQxde lah hafal pun afiq...cuma teringat jer...n terlintas jer...

    BalasPadam
  18. ishh~

    xsuka video! :p

    eipp.

    fakta salah 'versi adik2 usia 15/20/21'

    haha. tettt :p

    BalasPadam
  19. @LiLohOnEydah perbetul dah...19/20/21/22/23/24..ada lg kah?

    BalasPadam

Terima kasih kerana sudi baca.
Segala penulisan dan penerbitan di dalam blog ini berdasarkan kepada pengalaman, pandangan dan pemahaman peribadi blogger ismiqbal sahaja. Tahap pemikiran manusia tidak sama dan mungkin boleh buat pembaca terasa hati kerana ketidaksamaan pendapat.