25 Disember 2010

Aku dan [Nuffnang]

Kebanyakkan Blogger lama mesti dah wat entries pasal Nuffnang ni.. Masing-masing ada cite di sebalik Syarikat Pengiklanan Internet yang paling terkenal di Kalangan Blogger. So, aku pun nak amik kesempatan jugak la wat entries pasal Nuffnang (vers. homosapiensz.blogspot.com); Di mana aku pun ingin berkongsi pengalaman aku sepanjang penglibatan bersama Nuffnang ni.
Aku tengah check Payment History kat Nuffnang; merujuk kepada History tu. Kempen pertama aku dapat ialah dari :
MILO Fuze CPC SSglobal_CPC ---123462720015 Feb 2009 to 21 Feb 2009 ---Global ---RM0.25
(Hampir dua tahun aku menggunakan Nuffnang yer)

Sepanjang 2 tahun tu, baru 2 kali CashOut, tu pun melebihi RM50 kan..kalau bab duit...hah.. Kalau tak aktif, camne orang nak sewa iklan blog kita kan..Demi memastikan Blog sentiasa update, apa salahnya aku Share kisah ;Aku & Nuffnang (tak leh dah panggil Cik Nuffnang..Kena panggil Abang-abang Nuffnang...hahaah)

(Entry Pertama aku pada : 19 Mac 2008 -Masuk Tahun depan dah tahun ke-3 lah aku berBlogging-)
Dulu aku memang tak aktif berblogging ni pun (leh wat entry ni camne leh mula berblog hehe..next entry aku update la....kalau update satu entry jer...reader baca panjang-panjang pn bosan)

p/s: follower makin bertambah, bermakna lebih banyak peluang untuk dapatkan reader, maka entry kena makin berInfo untuk menarik reader.dan juga kena sentiasa update utk dapatkan reader yang ramai.

3 ulasan:

  1. wah...dah dpt duit thn baru ea..Sj x dapat lagi... 200 blog tu sj cuma dapat jawab 3 soklan je..keh3..tp hntar jugak..bile dah pulish post.time nk usha2 jawapan strusnya,terjumpa plk blog yang dah publish jawapan,so tertiru la pulak...keh3..rezeki2

    BalasPadam
  2. gud job dear.. wahh best je kan dapat duet dari nuff dah byk kali. ngee~

    BalasPadam
  3. nuffnang mmg the best..
    semakin murah rezeki kami akhir2 ini..:)

    BalasPadam

Terima kasih kerana sudi baca.
Segala penulisan dan penerbitan di dalam blog ini berdasarkan kepada pengalaman, pandangan dan pemahaman peribadi blogger ismiqbal sahaja. Tahap pemikiran manusia tidak sama dan mungkin boleh buat pembaca terasa hati kerana ketidaksamaan pendapat.