04 November 2010

Tamat Dah Praktikal di MARDI K.TRG

Tanggal 31 Oktober 2010 genaplah 3 Bulan IX menjalani praktikal di Stesen MARDI Kuala Terengganu (Bermula 01 Ogos 2010) di bawah seliaan Puan Hajjah Che Rahani Binti Zakaria, Pegawai Penyelidik Prinsipal Stesen MARDI Kuala Terengganu.

Banyak benda baru yang IX belajar di bawah seliaan beliau, kebanyakkannya teknologi makanan seperti membuat mee kuning, kordial, jus buah, halwa, membuat design label dan lain-lain la...
Sepanjang praktikal di sini telah 'trigger' IX untuk menjadi seorang Usahawan ^__^V Aminn!
Tidak lupa juga staf-staf di sana yang banyak memberi tunjuk ajar, pengalaman dan detik-detik yang berharga kepada IX dan pelajar-pelajar praktika; Nazri, 
En.Khalid, En.Ghani, Kak Ani, Kak Ti, Hajjah Rahani, Haji Hassan, Pak Yunus, Pak Rahim, Pak Jat, Khairi, Khairul dan semua staf di Stesen MARDI Kuala Terengganu..Sob~Sob~~Sob...

Sudah2!! tak dapat tahan kesedihan ni.....Huhuhuhuhuhuhuhu.....

p/s: Kalau bukak Butik Online ok x?? AN Alamanda \(^__^)/

9 ulasan:

  1. Tahniah dh abes praktikal!

    ~ DanieL AdiE ~

    BalasPadam
  2. salam...saya akan menjalani praktikel di mardi ganu bermula feb2012..so, ada nasihat or pnglman nk berkongsi?
    tq

    BalasPadam
  3. @xuar : Pengalaman kalau nak kongsi agak banyak la..tp leh baca post yg saya wat tu...
    Nasihat la, amik pengalaman sebanyak mungkin, nota tu wat cantik2 utk rujukan sendiri masa akan datang...apa2 nota simpan jer...mungkin berguna akan datang....saya pn ke arah pemprosesan mknan skrg...so penglaman di mardi byk membantu..meybe kita leh keep in touch?

    BalasPadam
  4. salam bro IX...

    bolek mintak tolong skit tak?nak mintak contact sape2 yg blh adjust utk praktikal kat MARDI.share sket cara nk masuk sana..kalau nak private kan..ni email saya:amaterasu_turtle@yahoo.com
    segala kerjasama bro,saya hargai...hehe,tlg ek..

    BalasPadam
  5. kalu bleh, sy pn taw jgok cara nk mntak praktikal kt mardi k.trg. siyes tgh pening skunk ni. hrap sgt2 bleh tolong.

    ni emel sy,
    aimi.munie@gmail.com

    time kasih bnyok deh. :)

    BalasPadam
  6. @aimi: saya dah reply mesej yang awak send dekat fb to fan page saya... sama2!

    BalasPadam
  7. @Penyuz: saya rasa saya dah emel berkenaan ni pada awak dalam emel kan....

    BalasPadam
  8. @xuar : awak boleh klik link ini: http://www.homosapiensz.com/2011/05/catatan-praktikal-stesen-mardi.html ... semua saya dah kumpulkan pengalaman praktika di mardi...

    BalasPadam

Terima kasih kerana sudi baca.
Segala penulisan dan penerbitan di dalam blog ini berdasarkan kepada pengalaman, pandangan dan pemahaman peribadi blogger ismiqbal sahaja. Tahap pemikiran manusia tidak sama dan mungkin boleh buat pembaca terasa hati kerana ketidaksamaan pendapat.