12 November 2010

Ikan Puyu Meninggal Telur Sulong jadi Pontianak??

 Entry lepas aku tulis pasa ikan puyu ni 'ter'paksa di tamatkan riwayat akibat terlalu agresif dia dalam akuarium. Bukan aku yang letak dalam tu..huhuhuhu. Kali ni aku cite apa terjadi kepada ikan-ikan puyu tersebut selepas meninggal. Jeng! jeng! jeng!
 
 Sila lihat sebelah mata yer....tak pun melihat jangan guna mata.

 Dah lama aku tak guna 'dissection set' ni..So amik kesempatan la bedah puyu ni. Ada sekor puyu tu betina kot, dah besar dah, telur dia ke tu? huhu~ Sian kan...Meninggal bertelurkan sulong....Pasni jadi Puyu Pontianak kah????
Ohhhh Tidakkkk! 
Aku tak tau camne dan sape masak ikan puyu ni, aku cuma bedah jer...tak sanggup aku makan ikan puyu yang brutal ni....huhuhu~

3 ulasan:

  1. Siap nak goreng dah tu.. hehe


    Ahem.. try lah wat resepi baru, spageti ikan puyu ke..haha

    BalasPadam
  2. hahah... nnt telur puyu tu cari nanti.... hahha.... sdp ke ikan puyu?? xprnh mkn..

    BalasPadam
  3. bersungguh2 bedah ikan tu..

    BalasPadam

Terima kasih kerana sudi baca.
Segala penulisan dan penerbitan di dalam blog ini berdasarkan kepada pengalaman, pandangan dan pemahaman peribadi blogger ismiqbal sahaja. Tahap pemikiran manusia tidak sama dan mungkin boleh buat pembaca terasa hati kerana ketidaksamaan pendapat.