30 November 2010

[Bad Habit] Dua dalam Satu

Memang boleh di katakan kebiasaan jugak la bagi sesetengah wat 2,3,4 keje dalam satu masa.
Bagi aku contohnya menonton video/movie di laptop+sambil edit gambar @ tengok movie/video sambil makan+minum @ dengar music+minum+wat catatan @etc.
Jadi, maksudnya aku ni jenis yang tak suka fokus satu kerja.
Adakah ia kelemahan aku? Jadi aku dah detect kelemahan aku. So, harap ada la keinsafan untuk diri sendiri fokus pada yang satu.. Kan?
Boleh tak action ni di kategorikan sebagai habit? Bad Habit?
Ia memang bad habit. Sekarang dengan ke'blur'an otak, Fokus pada satu kerja lebih baik. Sehingga ia selesai.

2 ulasan:

Terima kasih kerana sudi baca.
Segala penulisan dan penerbitan di dalam blog ini berdasarkan kepada pengalaman, pandangan dan pemahaman peribadi blogger ismiqbal sahaja. Tahap pemikiran manusia tidak sama dan mungkin boleh buat pembaca terasa hati kerana ketidaksamaan pendapat.