20 Oktober 2010

Islamic Fashion Festival VS Islam Liberal

 Tak banyak perlu dihujahkan. Biarkan gambar berkata-kata dan dinilai oleh pemikiran akal sebagai Seorang ISLAM.
 Bila disebut ISLAMIC terbayang "Keislaman". Juga terbayang lagi nilai-nilai sebagai seorang ISLAM.

 

 IX tak nampak lak contoh gambar pemakaian tudung yang sempurna yang ditonjolkan oleh "THE STYLE COUNCIL" ISLAMIC FASHION FESTIVAL ni seperti mana FIRMAN ALLAH,"“Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan yang beriman supaya … hendaklah mereka menutup belahan leher bajunya dengan tudung kepala mereka.” [Surah al-Nur, ayat 31]" [Sumber: http://hafizfirdaus.com/content/view/311/90/]

Enjoy The Show?? (screenshot daripada Laman Web ISLAMIK FASHION FESTIVAL)
 
 Bila disebut pasal ISLAMIC terbayang dalam akal fikiran IX ni ia berdasarkan Al-Quran dan As-Sunnah.
 Tapi adakah ia mengikut Firman Allah s.w.t. : “Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan yang beriman supaya … hendaklah mereka menutup belahan leher bajunya dengan tudung kepala mereka.” [Surah al-Nur, ayat 31]

Kemudian IX Google lak pasal ISLAM LIBERAL, terjumpa link di ummahonline.com berkaitan KONSPIRASI ISLAM LIBERAL.
Petikan artikel,"...Golongan Islam Liberal merupakan satu jaringan yang melibatkan pemilik kuasa politik dan intelektual sedang mengasimilasi idea Islam Liberal dengan kerangka pemikiran dalam politik, ekonomi dan sosial masyarakat Islam melalui bikinan kuasa ahli politik, ahli perniagaan dan intelektual mereka...."

IX sendiri terdiri daripada manusia yang tidak sempurna akal dan jiwa, sebagai seorang ISLAM kita saling tegur-menegur, nasihat-menasihat dan saling mengingat mengenai kesucian ISLAM. Tanpa mengira darjat, pangkat, harta dan jantina.

2 ulasan:

  1. dorang ni mmg jahil ke @ wat2 jahil?
    akal taruk mane?

    BalasPadam
  2. Tak adil salahkan rosmah gitu. Rosmah tu tetamu je.. bukan dia yang suruh.

    Saya nak tau saya pencipta baju tu. Bukan apa, kalau buka inslam boleh dimaafkan lah. Sebab dia mungkin tak tau apa dia buat. Tapi kalau muslim, tak boleh maaf lah

    BalasPadam

Terima kasih kerana sudi baca.
Segala penulisan dan penerbitan di dalam blog ini berdasarkan kepada pengalaman, pandangan dan pemahaman peribadi blogger ismiqbal sahaja. Tahap pemikiran manusia tidak sama dan mungkin boleh buat pembaca terasa hati kerana ketidaksamaan pendapat.