12 Disember 2009

9 Dec - Ular Cari Sarapan WARNING!! FOBIA ULAR JGN BACA!!

Kisah 09 Disember lagi....
Semalam dah 'wish' birthday pada 'birthday boy'.. Dalam Jam 6.00 PAGI aku dah bangun solat jap pastu terus 'online' (habit biasa klu bgn terus 'online'..tp aku 'online' coz nk baca skit pasal interview nnti...). Sesambil tu siapkan 'resume'..huhu..dah le x 'print' lagi..

Tetiba Pak Sedara aku datang (coz dia jaga nenek aku sebelah umah malam tu..)
Dia nak kejutkan abg aku tp ternampk ler aku & bertanya,
Pak Sedara : "Mal berani tangkap ular x?"
Aku : "Berani gakk...Ular nape? besar x?",...
Pak Sedara : "Kecik jer...anak ular sawa kot..."
(Aku pun terus ikut dari belakang gi umah nenek aku sebelah umah tu jer....pak Sedara tu tunjuk ler mana ular tu....)

Ni ler ular tu...x nampk mcm ular sawa pun....
Ular tu tgh berlingkar kat bucu dinding celah pasu...
Aku ngan selamba badak berendam jakuzi jer tangkap anak ular 'barehand' jer...

Nakal gak anak ular ni....HAHHAHH!! memang bermain ngn nyawa btol aku ni kan!! Giler2 gak aku ni...!!!
Dengan selamba & x kisah jer biar anak ular ni gigit jari aku...memang ler luka tapi x sakit pun..tgk2 ada darah skit...
Aku still wat x kisah....HAHAH!! Crazy rite??!! Yeahh!! i know i am!!!

Klu skali tengok ada gak r rupa mcm anak ular sawa...tp aku rasa bukan ular sawa kot coz ada merah bawah badan dia ni kan...Lidah ular tu hitam lak...

Lepas jer tangkap anak ular tu, sebelum nak campak ke dalam semak..aku pun amik gambar2 kenangan skit...pak Sedara aku tengok jer dari jauh jap..geli katanya...hehhe..Papa pun baru je balik dari masjid...Tunjuk ler kat dier ular tu....
Well, macam biasa Papa x menunjukkan reaksi 'surprise' pn..senyum jer tgk aku pegang ular.hehhe

lepas tu terus campak ular tu dlm semak..aku pun siapkan resume & nak print lak...Oppsss...x install lagi printer tu..huhu....lambat lak nk tunggu..

5 ulasan:

  1. wah bro..xtakot mati ke? :)
    aku tgok cite ular pon nk terkhencing2-kencing, ni kan plak nk pegang ular..haahaha..btw, tabik hormat sama lu bro..

    BalasPadam
  2. ular sawa batik kot...can kecik je..but geli aku..aku pantang ngn reptile3x nih...kulit dier wat aku rasa geli geleman

    BalasPadam
  3. kemang : Mati ada je mana2..cuma risiko tu jer rendah @ tinggi...maybe aku berisiko mati cpt kot..haha!!!

    BalasPadam
  4. matahariku : hehe..dah siap wat warning kat tajuk entry tu....

    BalasPadam
  5. weh mal, mu x syg mulut tol le.. huhu.. msing2 kn ada kelebihan, so, itu le salah satu kelebihan yg mu ada, berani dgn ular... aku mmg salute dgn mu.. huhu.. soal mati cepat ke mati lambat ke jgnle kta persoalkn..

    BalasPadam

Terima kasih kerana sudi baca.
Segala penulisan dan penerbitan di dalam blog ini berdasarkan kepada pengalaman, pandangan dan pemahaman peribadi blogger ismiqbal sahaja. Tahap pemikiran manusia tidak sama dan mungkin boleh buat pembaca terasa hati kerana ketidaksamaan pendapat.