16 November 2009

Syarikat atas nama sendiri??

Walaupun projek ni atas nama 'company enterprise' abang aku punyer...
(Ayah & abang aku buka 1 'company enterprise' untuk kegunaan pengurusan & pengajaran ayah aku)
Aku pula buat pertama kalinya mendapat satu projek kecilan untuk membuat pamplet sekolah rendah..
Walaupun secara kecilan, ia sebagai pencetus semangat aku.....
ini membuatkan aku makin berkobar2 untuk menunaikan cita-cita aku sendiri slama ni untuk menubuhkan satu 'company enterprise' atas nama aku sendiri....!!

Definasi enterprise pun aku kurang faham, yg tu blh blajar skit2 kemudian...
yg penting dengan adanya 'company' sendiri menyenangkan aku untuk "bergerak" searus dengan kepala otak aku....

insya-allah masa cuti ni try 'propose' kat ayah aku untuk buka satu 'company enterprise' atas nama aku sendiri...
(sambil2 tu leh ler mintak bantuan modal...hehhehe)

5 ulasan:

  1. doakan kamu berjaya ya! usaha sungguh2 tau! =D

    BalasPadam
  2. .fuyoooo
    .nk bukak company sndiri
    .gudluck mal! :)

    BalasPadam
  3. ikmal: bagus lah buat company atas nama sendiri ..

    registration dlm rm60 jer.. start ur own business, in the future senang nak buat loan

    my father's company pon letak nama sofi as entrepreneur

    good luck buddy!

    BalasPadam
  4. aminnn~~ tgh fikir nama untuk company ni....

    BalasPadam

Terima kasih kerana sudi baca.
Segala penulisan dan penerbitan di dalam blog ini berdasarkan kepada pengalaman, pandangan dan pemahaman peribadi blogger ismiqbal sahaja. Tahap pemikiran manusia tidak sama dan mungkin boleh buat pembaca terasa hati kerana ketidaksamaan pendapat.