11 November 2009

insomnia ker???

Sekarang dah jam 06:12 A.M
baru je lepas layan movie mandarin...(posting lepas ni...)
Aku bukan bangun awal ok....tapi x tido lagi semalaman..hahhaha!!
Apa ler yg aku wat sampai x tido tu....
Dah jadi habit lak x tido malam...kadang kul 7-8 AM baru tido...
(Biasa ler 'menuntut' sebagai 'jobless manager'..haha)
insomnia ker??
(tnya pak nujum 'google' jap)

ok..aku x faham pe yg aku baca...jadi aku wat ler 'common defination'
insomnia ni menurut kefahaman biasa = susah tido malam....ada yg di baca insomnia ni susah tido malam & tidak mendapat tido yg cukup...
tapi tido aku cukup jer...6,7,8 jam sehari...

insomnia tanda/simptom depression? stress??
Menurut pekerja 'brain cells' aku ni....sepanjang penjagaan di kala sedar xde lak rasa stress, frust, depress....

kesimpulannya yang aku simpulkan...
susah tido malam a.k.a insomnia (basic kot..) kesebabkan kedegilan aku yang xnak tido....walaupun sel-sel dalam badan ni telah menghantar signal ke otak ni untuk berehat..tp aku tetap berdegil untuk berjaga....
jadi sel-sel yg dah keletihan menghantar signal ni akhirnya berputus asa dgn kedegilan aku ni...akibatnya badan slalu letih2..hahhahhaha!!!

p/s : mengarut jer.....

7 ulasan:

  1. hahahahaha... samalah kita Mal..
    ieMa dari smalam tak tidO..
    means Dua hari@ dua malam tak tidO..
    sape nak jawab Tuh??

    BalasPadam
  2. tido la ikmal weh.nanti kang ko addicted baru tau.hohooho

    BalasPadam
  3. Lewatnyerr tido!!!
    Klo kerja OT nih dah masyuk dah tau!

    BalasPadam
  4. lately sofi pon tdo lmbt...tp x der la smpai x tdo trus hehe

    BalasPadam
  5. uih, jgn amalkan selalu tak tidur malam nanti penyakit lain pulak dtg..

    cuba pepetang tu buat xtvt keluarkan peluh...bersukan ke, aper2lah...nnt malam bila mandi dan badan dah tak larat sbb penat, mudah je mata terlelap...

    =D malam ni tidur mimpi2 indah ok

    BalasPadam
  6. ............
    xtau nk cakap per...

    zzzz??

    BalasPadam

Terima kasih kerana sudi baca.
Segala penulisan dan penerbitan di dalam blog ini berdasarkan kepada pengalaman, pandangan dan pemahaman peribadi blogger ismiqbal sahaja. Tahap pemikiran manusia tidak sama dan mungkin boleh buat pembaca terasa hati kerana ketidaksamaan pendapat.