22 Ogos 2009

Petang Sebelum Ramadhan 1430H/2009 [with Video]

"Petang megang"??? Apakah itu??
Menurut Cikgu Bahasa Kita, Cikgu Sofi..."petang megang" adalah istilah untuk merujuk petang sehari sebelum ramadhan..Di mana makan beramai2 bersama teman, kawan2 atau keluarga...
Macam untuk meraikan siang terakhir untuk makan sebelum puasa yang menahan lapar dan dahaga di siang hari.

Walaupun aku x pernah dengar perkataan tu, Tapi aku tetap nk meraikan kedatangan ramadhan ni....Petang tadi aku ajak Joe gi "petang megang" di KFC...HEHHEHE!!!

On da way nak ke bandar tu, Perkara yg paling benci, meluat untuk tengok...
MAT REMPIT yg !@#$%^&*()(*&^%$#@!@#$%^&*(*&^%$#@#$%^&*......

Aku pun snap ler pic..
Kalau polis tengok ni leh cam btol2 no.plat moto2 diorang....
Minah rempit tu pun peluk mamat tu kalah kembar siam...
!@#$%^&*( betol!!!

Tak faham btol ler diorg ni..dah ler petang jumaat, petang sebelum ramadhan lak...
Memang x reti adab betol...!@#$%^&!!
ishhkkk!! berpuasa kah diorang? solat ke diorang??

Memang sejak dua menjak ni..Mat Rempit makin berleluasa di Terengganu...
Diorang siap berbaris panjang tepi jalan tu...
Mengganggu ketenteraman awam btol...aku agak setiap pengguna jalan raya tu mendoakan KECELAKAAN mereka...aminnn!!
Budak2 naik basikal pun turut tengok...Kalau adik laki aku tgk, memang aku sebat dah!!

!@#$%^&*(^%$#

...::::VIDEOBLOG Mr.Homosapiensz:::....


MrHomosapiensz terfikir nk wat VIDEOBLOG lak...

Ok..Lepas marah jap...hehe!!
Sampai ler kitorang kat KFC berhampiran stesen bas MBKT..
Ramai yang beratur..Aku dengan bangganya beratur sama dengan memakai t-shirt ANGEL WINGS hasil design aku sendiri,,HEHHE!


Garden Salad + Mirinda Orange ...::Untuk Mr.Homosapiensz:::..
Shrimp stix + air sirap ...:::::Untuk Jo:::....
Suka gak ngan Salad tu..Yummy!!
Shrimp tu pn nampak ori..xde dicampur dengan tepung ker apa ker..

Yeappp!!! Mr.Homosapiensz was satisfied~

SELAMAT MENYAMBUT BULAN KEMERDEKAAN KE-52
SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK 1430H/2009



15 ulasan:

  1. Sungguh sikit mkan.. Ptut laa bdan maintain slim ye.. Mkan sayuran aje.. Heehee.. =)

    Dah.. Bangun bangun bangun.. Sahur sahur.. Hahaha.. (blh jadi tukang kjut yg bgus laa diriku ni.. huhu..)

    Selamat brsahur.. =)

    BalasPadam
  2. Bro... KFC berhampiran stesen bas tu dah buka ekk?... Dulu ada McD jer semata2 situ. Bangunan baru tu ader org jual doh ker?..

    BalasPadam
  3. start arini tak bolehlah petang-megang lagi yer? hehehe =)

    idea baik tu...videolog...takyah penat2 menaip...hikhikhik =)

    BalasPadam
  4. @farhana
    : hehhe..kenyang lg ler nk mkn...huhu...

    cik farhana. kita dah bangun sahur dah...anda tu berjaga malam ker..?

    BalasPadam
  5. @chem5007
    : KFC dekat stesen bas tu lama dah bukan...bangunan tu still nmpk kosong jer...MB x lulus lagi kot..

    BalasPadam
  6. @Anuar kamaruddin
    : tu ler...mcm best jer videoblog...malas nk taip..hhehe...

    slamat pose hari pertama

    BalasPadam
  7. sejak ble ko buat vid blog ni?
    haha..

    aku belajar pekataan baru la!
    ittadakimasu! haha...
    thanks..
    samat berpose to u my friend :)

    BalasPadam
  8. @AkuAyie
    : Aku bru j enk try wat VidBlog...hhehhe...

    tu perkataan jepun...slalu dgr ckap dlm anime, manga...

    selamat berpose juga to u my prenn

    BalasPadam
  9. wha! petang megang ... huhuhuhu mengidam plok nok mkn shrimp stix tuh

    BalasPadam
  10. Selamat Berpuasa..
    Jgn ponteng2, kalu x kena r sunat mung utk kali ke 2.. Muahahaha

    BalasPadam
  11. @sofi
    : klu mgidam g ajak ,,,, mkn kfc lepas tarawikh...hihi

    BalasPadam
  12. @AHMAD JOHAIRI
    : klu sunat kli kedua, xdok pale r aku....

    mcm pernah baca je ayat ni...hehehe

    BalasPadam
  13. Ye ke???
    Terpinga-pinga, terkedu-kedu, terkesima, terpening2 lalat seketika lalu jatuh pengsang bedebok...

    BalasPadam
  14. shengal ar ko..
    bile masa lak aku juai beg plashtik.. hhahaha

    kalau aku berjaya pose sebulan aku gitau ko... haha..

    sebab aku pernah berjaya sekali..

    rezqi kot. haha

    BalasPadam
  15. pssst~...ko knal aku sapa kn? hahhaa... tersilap send la plak.. aduiii..kantoi lg..

    dah dah.. jgn gitau org len.. (",-)

    BalasPadam

Terima kasih kerana sudi baca.
Segala penulisan dan penerbitan di dalam blog ini berdasarkan kepada pengalaman, pandangan dan pemahaman peribadi blogger ismiqbal sahaja. Tahap pemikiran manusia tidak sama dan mungkin boleh buat pembaca terasa hati kerana ketidaksamaan pendapat.