01 November 2008

Syukur..Umurku masih panjang..

hri tu aku prepare untuk presentation...
ada kawan SMS kata presentation start kul 8pg..aku siap ler awal2..bila pergi sana xde sorg pun...
kenderaan pun xde..aku punyer cuak masa tu...huhu..(kemana r diorg ni...huhu)

nasib baik nampk kosmate sorg tu..bila tgk kat pintu dewan kuliah tu..start kul9pg...(!@#$%^&* btol..saper punyer dakyah ler kata kul8pg..bukn aku je yg awal, ada beberapa org lg dtg awal)

aku jalan2 xtau nk duk mana..rehat jap kat bangku nmpk surat khabar bawah bangku tu.

METRO,Khamis, 30 Okt 2008.."Maut Kejar Peragut"
bila je baca 'headline' muka depan ni..aku bersyukur sgt2...Allah masih panjangkan umur aku...

25 feb.2008 lepas aku ada kena ragut barang berharga aku..terjadi r peristiwa kejar mengejar antara aku dan 2 org peragut tu...
peragut tu mmg nk tendang moto aku...tp aku sempat himpit moto diorg..(peragut tu berdua...)
jadi tayar moto depan aku berlaga ngn tayar belakang diorg, sama2 jatuh terguling atas jalan tar tu...
(baru jer seminggu sebelum tu aku jatuh moto depan umah...luka jatuh tu x sembuh lg...tambah lak eksiden ni..haha)

aku tanpa fikir panjang terus hampiri peragut tu dan rampas balik barang milik aku..
tanpa sempat berbuat apa2..aku tercengang kejap nampak peragut 2 org tu cabut lari..(x sempat nk belasah mamat 2 org tu..walaupun badan dua2 nya lebih besar dan tegap dr aku yg kurus kering ni) MARUAH tetap pertahankn..walaupun barang tu x bernilai berbanding NYAWA..

syukur ada org kampung yang tolong angkat moto yg rosak tu....nasib baik moto tu xleh gerak..klu x mmg aku naik balik umah dah ngn luka2 camtu..hahaa...aku call parent aku bgtau pasal accident tu..

parent aku dtg amik aku g antar hospital bhgn kecemasan untuk cuci luka..(ada kosmate aku bgtau dia ada kat bhgn tu gak coz adk dia meninggal sebab eksiden gak...) masa tu dh maghrib..parent aku g masjid solat tinggal aku sorg2 dlm van tu...solat wuduk tayammum jer...

(sempat lg nk bergaya amik gambar..bukan selalu dpt luka teruk camni..hehhe **slamber**)

syukur ALHAMDULILLAH...Allah masih panjangkn umur aku..x cedera terus sangat..cuma kulit tergesel ngn jalan tar jer...xde luka dalaman...

doktor bg MC 3 hr jer...camtu hujung minggu jd 5 hr ler...mkn ler antibiotik, sapu iodin kat luka tu mmg cepat sembuh..dlm 1 buln dah hampir tutup smua luka...

lepas je g hospital tu..papa aku pn bawak g kat balai polis untuk buat report..(aku ni malas btol nk g wat report ni..dah r xdpt cam plat moto....bukannya polis dpt wat pape pun..wat tmbah helai kertas jer...)
masa kat balai polis tu g ler kat kaunter dia nk wat report...cite punyer cite..diaorg surh g kat pegawai lain lak...then pegawai tu kata bukan bhgn dia...berulang lak ke pegawai tu..dlm 2,3 kali gak aku ulang alik...!@#$%^&* punyer pegawai..aku dah r cedea bhgn muka, lengan n kaki...(mmg aku xnk wat report pun...papa aku je yg degil..huhu)

(ni masa dalma bilik umah aku..bru jer lepas cuci luka...seksa gak nk solat, makan, pakai baju..sabar jer..ujian jer smua ni...tetap bersyukur kehadrat ilahi masih panjangkn umur aku)

lepas jer MC tu aku g kelas mcm biasa..naik moto pun guna sebelah tangan jer...nk wat eksperimen tu ngn sebelah tangan...kawan2 kos ada tnya..aku jawab 'eksiden' jer...nnti byk tnya lak klu jawab kejar peragut..

sampai sekarang aku masih bersyukur ke hadrat ilahi..masih panjangkn umur aku....bila terkenang kan balik..mmg ngeri btol, kalau2 patah leher ker...kena tikam ngn peragut ker...huhu..

7 ulasan:

  1. damn....u dunno wat happened to u
    dun b tension2 k
    u got many people support behind ur back
    take care k...

    BalasPadam
  2. Alhamdulilah kamu selamat..
    Pengalaman bharga buat kamu..
    Tabik atas keberanian anda!

    Love,
    PojiePooh Abdullah

    BalasPadam
  3. waaahhhh...ktorg xtau pon.....xsgka. msuk paper plak tue......

    BalasPadam
  4. @||| PöJìé PööH |||memang berharga...tapi xdpt nk amik no plat peragut tu...

    BalasPadam
  5. @[~r@n~]sebab aku malas nk heboh2 citer pun.....hehee..xde la masuk paper..tu petikan berita lain yg aku baca teringt kes aku..

    BalasPadam
  6. Cool! Pernah jugak eksiden motor. Pecah bibir kat dalam tapi nasib baik tak patah gigi. Luka kulit tak banyak, tapi patah kat pergelangan tangan kanan. Bersimen lah 2 bulan. Siksa gak...

    BalasPadam

Terima kasih kerana sudi baca.
Segala penulisan dan penerbitan di dalam blog ini berdasarkan kepada pengalaman, pandangan dan pemahaman peribadi blogger ismiqbal sahaja. Tahap pemikiran manusia tidak sama dan mungkin boleh buat pembaca terasa hati kerana ketidaksamaan pendapat.