running man
Sumber: Song Ji Hyo and Kim Jong Kook Facebook

Program Variety TV Korea, RUNNING MAN dikejutkan lagi dengan Ahli mereka yang akan meninggalkan Program Running Man ini iaitu KIM JONG KOOK dan SONG JI HYO. Ianya tak lama selepas Ahli Kang Gary meninggalkan Running Man pada awal November 2016 lepas.
gary, kim jong kook, song ji hyo

Label Song Ji Hyo, MY Company mengesahkan laporan, dan mengumumkan, "Song Ji Hyo akan meninggalkan 'Running Man'. Terdapat perbincangan yang panjang dengan produser kerana ia amat membebankan untuk dia mengendalikan kedua-dua promosi lakonan dan variety show. Dia merancang untuk memberi tumpuan kepada kerjaya lakonannya selepas meninggalkan 'Running Man'. Tarikh pemergiannya kini dalam pelarasan. "

Label Kim Jong Kook, Maroo Entertainment turut mengumumkan, "Kim Jong Kook telah memilih untuk meninggalkan 'Running Man'. Tarikh sebenar masih belum disahkan.
[Sumber: Allkpop]

Jadi kesimpulannya, Kim Jong Kook dan Song Ji Hyo akan meninggalkan Running Man selepas Kang Gary. Tinggal baki ahli Yoo Jae Suk, Ji Suk Jin, Haha, and Lee Kwang Soo.

Selepas daripada pengunduran Kang Gary daripada Running Man. Rating mereka mulai menurun dan  memaksa produser SBS 'Running Man' untuk menukar format.

Menurut Agensi Song Ji Hyo menyatakan, "Kami tahu 'Running Man' akan mengalami perubahan format dari SBS, tetapi ia adalah benar yang kita dapati daripada laporan berita yang ahli tidak akan kembali. Kita tidak akan mengulas mengenai perasaan Song Ji Hyo mengenai perkara itu." 

Label Kim Jong Kook juga berkata, "Memang benar dia diberitahu dia telah meninggalkan tanpa keputusan mengenai perkara itu. Ia adalah mengecewakan. Dia menonjolkan diri dalam show tersebut atas isu kesihatan beliau kerana dia sangat mengambil berat mengenainya."

Mengenai laporan baru, peroduser SBS '' Running Man 'berkata, "Kami tidak boleh mengesahkan apa-apa lagi." [Sumber: Allkpop]

Walaupun Program Running Man ni bukanlah cerita untuk saya tengok sorang-sorang, tapi oleh kerana isteri suka tengok Program Running Man, maka saya terjebaklah sekali dan dah jadi Cerita kami layan sama-sama.