Tak lama lagi nak habis bulan  kita akan mula menjejak ke Tahun 2018. Jadi, bagi yang ingin merancang sepanjang tahun 2018 boleh mulakan sekarang dan lebih memudahkan merancang dengan Kalendar penuh 2018.
Kat sini ada senarai hari cuti tahun 2018. Boleh lah plan awal. yang warna biru tu korang kena amik cuti rehat la sebab yang warna merah cuti umum.


Di sini aku ingin kongsikan (terjumpa semasa Google Kalendar 2018) sebenarnya banyak  web yang korang boleh download Template Kalendar ni. Jadi ini adalah salah satunya. timeanddate.com
Screenshot Setting Calendar yang boleh di download dan print.

Bila dah buka web tu, korang boleh adjust setting asas (basic) untuk kalendar korang. Kemudian tekan 'Create PDF' untuk download.

Kalau korang 'sign up' buat akaun ni, boleh letak event sendiri. nanti takdelah lupa tarikh penting atau tarikh yang nak plan beli tiket awal-awal nanti.
Jadi bila dah download dalam bentuk PDF, korang boleh edit PDF tersebut, nak letak ayat-ayat ke, gambar ker. Untuk PDF Editor, aku selalu guna Nitro PDF (Software PDF Reader & Editor) atau korang boleh Convert setiap satu kepada emel, edit menggunakan photoshop atau editor gambar lain atau guna Slide powerpoint.

Korang juga boleh survey Template Kalendar 2018 yang lain, di bawah aku sertakan beberapa link untuk dirujuk
  1. http://www.vertex42.com/calendars/
  2. http://www.calendarpedia.com/2017-calendar-excel-templates.html
  3. http://www.wincalendar.com/excel-calendar-template
  4. http://www.wincalendar.com/Free_2017_Calendar.htm
  5. http://www.calendarlabs.com/online-calendar/monthly-calendar/