2 Nov. 2016 - Lebih kurang 2 bulan lagi  kita akan mula menjejak ke Tahun 2017. Jadi, bagi yang ingin merancang sepanjang tahun 2017 boleh mulakan sekarang dan lebih memudahkan merancang dengan Kalendar penuh 2017.

Di sini aku ingin kongsikan (terjumpa semasa Google Kalendar 2017) sebenarnya banyak  web yang korang boleh download Template Kalendar ni. Jadi ini adalah salah satunya. timeanddate.com
Screenshot Setting Calendar yang boleh di download dan print.

Bila dah buka web tu, korang boleh adjust setting asas (basic) untuk kalendar korang. Kemudian tekan 'Create PDF' untuk download.
Jadi bila dah download dalam bentuk PDF, korang boleh edit PDF tersebut, nak letak ayat-ayat ke, gambar ker. Untuk PDF Editor, aku selalu guna Nitro PDF (Software PDF Reader & Editor) atau korang boleh Convert setiap satu kepada emel, edit menggunakan photoshop atau editor gambar lain atau guna Slide powerpoint.

Korang juga boleh survey Template Kalendar 2017 yang lain, di bawah aku sertakan beberapa link untuk di 'usha'
  1. http://www.vertex42.com/calendars/
  2. http://www.calendarpedia.com/2017-calendar-excel-templates.html
  3. http://www.wincalendar.com/excel-calendar-template
  4. http://www.wincalendar.com/Free_2017_Calendar.htm
  5. http://www.calendarlabs.com/online-calendar/monthly-calendar/

Kalendar, malaysia, 2017
sumber internet. Klik untuk perbesarkan.