Tutorial #35: Betulkan 'Undefined Error' Pada Post

 Semasa saya sedat edit tutorial 'Recent Post yang bergerak-gerak (Animated) tadi, Berlaku masalah teknikal pada Tarikh pada Post bertukar menjadi 'Undefined'. Mungkin masalah coding atau apa ntah. Jadi, setelah Google terjumpa tutorial ni dan telah di perbaiki menjadi sediakala.

Masalah ini biasanya berlaku bila korang edit/tambah widget, blog template atau berkaitan dengan coding blog. Jadi berdasarkan tutorial yang di beri agak mudah untuk setelkan masalah kecil ni. walaupun masalah kecil tapi nampak buruklah dalam blog muka depan ni kan. Macam kerja tak siap je. Rupa itu penting...

Cara Menyelesaikannya:

Pergi ke bahagian blog "Settings" --; "Language and formatting".
Pilih "Timestamp Format" dari drop-down menu yang sama seperti "Friday, June 13, 2014" format.
Penting: Anda cuma perlu tukar "Timestamp Format". Bukan "Comment Timestamp Format".

 
Klik Save dan Siap.