Salam Blogging,

Sekian lama jugak aku tak berblogging. Maklumlah dah tua-tua ni..Jadi sedang ber-sosial-media, terjumpa post oleh Cik Qaseh Dalia dan kemudian di perkenalkan kepada Cik Sue Izza tentang #Cabaran30Hari dan #KelabBloggerBenAshaari .Jadi dengan ini aku mengambil kesempatan untuk merajinkan diri berblogging setelah sekian lama tak aktif.

Menarik jugak sebab dengan #Cabaran30Hari ni dengan ada jugak modal untuk berblogging selama 30 hari bermula 01 September 2014 (Oleh kerana aku bermula pada 02 Sept.2014, jadi, back-dated la ye...)

Hari 1 : Gambar Terbaru dan 5 Fakta Tentang Diri Anda

with Adopted Sugar Gliders
1. [ASAL] Asal Kuala Terengganu. Hidup merantau sejak tahun 2000-sekarang mencari ilmu dan rezeki dari Besut, ke Perak, Ke Perlis dan sekarang ke Selangor/Putrajaya.

2. [PERSONALITI] Tak banyak cakap** (**bergantung pada situasi..kalau takde modal, senyap la..kalau kena pada pengetahuan, pengalaman, minat dan modal cakap..banyak la cakap). Lebih suka menaip dari bercakap...

3. [MINAT] Suka mengumpul barang-barang (kebanyakkannya terpakai), suka benda yang 'rare', mistik, fantasy, sains, haiwan, tumbuhan, makanan, pengurusan, Kartun, Movie, Anime, Komik dll.

4. [KAWAN & KELUARGA] Anak ke-3 dari 6 orang. Ikut trait ibu bapa.

5. [LAIN-LAIN] Suka haiwan pelik-pelik, pernah bela Jengking besar,Hedgehog, Sugar Gliders. Teringin nak ada Mini Zoo sendiri dengan Mini Cafe.

Okay. Sekian sahaja untuk Hari 1 #Cabaran30Hari Blogging dengan #KelabBloggerbenAshaari.

Terima kasih kepada Cik Qaseh Dalia dan Cik Sue Izza sebab memperkenalkan acara ini...