[UNTUK BLOG TEMPLATE YANG BARU]
Tak ingat la aku amik mana Tutorial ni coz masa aku Google keyword  "Tutorial Blogquote Blogger" dan kuarlah result 'Tutorial Blockquote' yang banyak tu...Then, aku pun mulalah belek satu link demi satu link tengok tutorial mana yang mudah faham, dan memenuhi kehendak aku.. So, jumpa lah dua link yang berbeza dan aku gabungkan jadilah hasil Tutorial ni (Aku dah tinggalkan comment kat Blog mereka untuk share tutorial ni..)
"Blockquote ialah yang ada simbol ["] dekat ngan bullet-numbering atas toolbar tu..Kegunaannya untuk wat 'blockquote' atau contoh yang mudah tengok ialah [ini sepanjang penerangan bermula dengan perkataan "Blockquote"]"

1 # Buka "Dashboard - TEMPLATE - Edit HTML (p/s: Sila Backup Template anda dengan menekan 'Download Full Template')

2# Search (Ctrl + F) untuk code ]]></b:skin>

3# Kemudian Copy All semua code di bawah dan Paste kan sebelum/ di atas code ]]></b:skin> .

blockquote {
border-left: 6px solid;
border-radius: 20px 0px 20px 0px;
padding: 8px 9px;
background: url("http://i721.photobucket.com/albums/ww211/homosapiensz/blockquote.png") repeat 2px .25em;
border: 2px solid #000000;
border-radius: 20px 0px 20px 0px;
padding: 7px 9px;
}

***NOTA:
Warna MERAH = Size border
Warna HIJAU = link gambar background
Warna BIRU = Warna Border [Code Warna yang Lain-lain]
Warna Purple = Saiz lekuk-lekuk di pepenjuru.. Ada empat penjuru, dua lekuk.

4# Tekan Save Template dan cuba review pada Entry yang telah guna Blockquote