Cerita tahun lepas tapi takde la lama sangat, 22 Nov.2011 lepas je, Kami para staff baru kena menghadiri satu event di mana company kami joined . Tujuan asal kedatangan ni adalah untuk dengat Talk tentang Supercritical Fluid Extraction (SFE), untuk mendapatkan sedikit sebanyak info tentang pemprosesan ekstrak yang agak masih baru di Malaysia since company kami bercadang untuk memperkenalkan pemprosesan ekstrak ini kepada pelanggan. ia agak kos tinggi tapi hasilnya lebih 'pure'.
Well, skip that nerdy introduction! Since i was centralized at Raub, it would take about 2 and Half hours to arrive at HeadQuarters. So kitorang kena bertolak awal pagi.
Sampai di HQ Bukit Jalil tepat sebelum jam 09.00 pagi. Kemudian, kami berempat (wakil Raub) bersama 3 orang wakil HQ ke Booth kami di BioMalaysia Convention and Exhibition di PWTC yang berlangsung pada 21-23 November 2011.
Sementara menunggu Talk berkenaan tajuk yang kami ingin fokuskan, sempat la berjalan sekitar melawat booth-booth daripada local company, international company dan some universities and college. Most of the exhibition about Biotechnology.
Bila dah bosan melawat booth lain, kembali ke booth company kami.. Since kekurangan orang dan pelawat pun bertambah melawat booth, kami kenalah menjadi 'backup promoter' nak memperkenalkan berkenaan company, services yang ditawarkan serta contoh produk yang telah dihasilkan.
”technology
Setiap visitors kena daftar di kaunter pendaftaran. Walaupun Talk pasal extraction process tu agak general, tapi bolehlah menguatkan pengetahuan kami skit since kami pun unofficially ada wat proposal pasal ni. Did a little bit of reading.

Nota : Bak ada kata beberapa orang, daripada makan masakan panas di KL..better makan KFC..Jadi, di sanalah kami berada untuk makan tengahari. Bersama kawan kami sorang ni daripada program kami lalui sebelum ni, yang baru balik dari Korea setelah 2 bulan berada di sana atas tajaan BiotechCorp.