26 November 2011

18 November 2011

Maybe pengetahuan aku kurang bahagian finacial/ ekonomi, tapi bila disebut *kad kredit*, bukan ker ia melibatkan hutang dengan bank?

Jadi, sesiapa yang boleh terangkan bagaimana konsep zakat melalui kad kredit ni? Bukan ker zakat ni mengikut kemampuan? Jika penggunaan kad kredit yang berlebihan boleh menyebabkan *muflis*.


Via android.


Zakat guna kad kredit


Published with Blogger-droid v2.0.1

15 November 2011

Wargh! Mata ni rasa pedih skit la. Maybe tido tak tentu kot. Semalam pun lepas layan budak praktikal dari tpm biotech kl, balik umah rehat jap then sambung tido jer.


Moh kiter minum kopi! Minum dalam bikar jer. Malas lak nak gi bilik pantry. P/s: lagipun sini memang ada 'sensory test' produk teh dan premix coffee. Kali ni sensory test personal.jer.


Nota: suka la guna blogger-droid htc ni, snap dan publish jer.i like!


Published with Blogger-droid v2.0.1

14 November 2011

Hari (14hb) ni baru genap sebulan aku kerja. Rasa seperti cepat je masa berlalu. Minggu ni kerja aku agak padat la. 7 hari bekerja dalam minggu ni (isnin-ahad). Ada jer overtime yang kena buat. Arini (ahad-isnin-13-14hb), paling lama overtime. Ni dah 3pagi masih tak siap lagi packaging tolong bahagian functional food (HACCP area) menyiapkan lebih kurang 26ribu sachet tea gaharu! Setakat jam 3pagi ni. Baki 12ribu sachet kena kira,packaging dan print.

Update via blogger-droid. Walaupn takde internet lagi, leh taip dulu sebelum dapat wifi pulang nanti terus publish je.

Wargh! Blom balik lagi! Dh jam 6.30pg ni.  Lebih kurang 15 jak kerja! Tapi aku dah biasa stay up dan biological clock untuk stay up pn masih berbaki, so, should not be a problem la.

,

Nota: stakat jam 4.20pagi; 14hb. Baki tinggal 8ribu sachet lagi. Esok ada budak praktikal kl nak datang melawat.huhu


Recent:still tinggal 5ribu sachets lg.huhu


Published with Blogger-droid v2.0.1

13 November 2011

Oleh kerana aku tersangat jarang update blog oleh sebab beberapa perkara yang tak dapat di elakkan. Maklumlah baru kerja, banyak lagi kena belajar daripada senior staff. Sebelum akhir tahun ni lak ada 2 external audit. Jadi kena kemaskan fail.

Okay! Back to the title: Aku terfikir untuk membuat Blog Contest untuk mengisi Blog Personal ni tapi masih tiada idea. Sebelum ni pun aku ada 'buang tabiat' Blog Contest : First Cerpen.
so...ANYONE??? Idea? Hint?

Nota : Dan aku agak pasti ada hadiah since dah ada income dari kerja ni..hehe! Berminat tak?? Jeng..jeng..jeng...

10 November 2011

Testing update blog via blogger-droid! Hehe.

Model apa ek? Next update dengan detail lagi. Letih jer srini. Semalam dah la overtime sampai 2.30 pagi. Masuk keje arini kul 9 pagi. Ngantuk dan letih gak. Huhu


Published with Blogger-droid v2.0.1

08 November 2011

Setup your video download library with Maxis Home: So how fast is 30Mbps? Surf without lag, YouTube by just pressing

(Source : Says.my)
#MalaysiansMustKnow: What if your car is damaged and broken into at a shopping mall. Is the shopping mall liable?: We might have been taken advantage of our legal rights in the past without us knowing it. Your car broken into and damaged at a shopping mall, being overcharged for a repair, received unjustified summons, or salaries being witheld... Legal advice and support would be a big help in scenarios like these…

(Source : Says.my)

06 November 2011

Dah hampir 10 hari dah tak update blog ni sejak selepas 1 minggu di tempatkan di Pusat Biotek Herba, TPM Biotech Raub. Nak kata banyak kerja tu takde la jugak, tapi sepanjang berada di Raub tu paling awal yang aku balik kerja dalam jam 6.00 petang la... Yang paling lewat lak dalam jam 01.30 pagi.. Tu pun coz semua staff di kerah tenaga untuk menyiapkan barangan customer yang banyak giler aku cakap!! Dah la bagi tarikh seminggu jer..pastu masa cuti raya la...

Customer tu nak 9 item, 7 item memerlukan 600 botol setiap per item dan 2 jenis item memerlukan 120 botol.. Yang balik jam 01.30 pagi tu baru jer siapkan 3 item, total botol 1800 botol secara manual!! Walaupun training sebagai Executive. Kena la ada empathy gak tolong-tolong anak buah (bakal).

Salam Aidil Adha 1432H kepada semua!!
Kali ni aku beraya aidiladha di Shah Alam bersama kawan aku dan hosmates beliau jer.. Aku malas nak balik Terengganu coz cuti 3 hari jer..Banyakkan habis masa dalam Bas jer la..
Katakan : Balik Kerja dari Raub ke KL sampai Jumaat Malam, (Kalau ada tiket) Naik Bas ke Terengganu sampai Pagi Sabtu, Rehat di rumah sampai ahad Malam bertolak ke KL sampai pagi Isnin pastu ker Gombak tumpang kawan sekerja ke Raub sampai Lewat petang. 
Anggaran masa dalam kenderaan : 10 Jam Pergi, 10 Jam balik.

Pagi tadi masak spageti dan solat di Surau depan taman ni jer, walaupun tak padat tapi boleh la...5 ekor lembu bertelinga panjang, nak kata cute ker comel tapi tetap menjadi korban..

Esok hari isnin kembali Bekerja ke Raub, Pahang.

Nota : Nasib ler dapat claim OverTime (OT),,huhu~ Kumpul duit sebelum berhijrah nanti....huhu~

p/s: tak cite lagi pasal Audit SK1M (Sijil Kesihatan 1 Malaysia) LOL!
First time beraya aidiladha di perantauan.. takde sedih sangat lagi coz ada kawan-kawan...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Badge

Follower-Google-Blogger

Iklan

Blog Archive

Ismiqbal Introverted Malaysian Blogger

Cari Blog Ini

Hubungi Blogger di Sini

Nama

E-mel *

Mesej *

Copyright © Ismiqbal Introverted Malaysian Blogger | Powered by Blogger
Design by WP Lift | Blogger Template by NewBloggerThemes.com