Ni kalau guna Template yang di download jer...Since aku guna Basic Template....So, cuma edit 'Configure Header' kat 'Page Element' jer... Upload jer Image..

Title dan Description biasanya sedia ada kat header blogger ni.. Dan aku lah kalau nak letak header sendiri, taknaklah Title dan Description tu muncul menyemak atas tu kan..
Tapi, dengan feature blogger yang baru ni, kita leh tukar jenis tulisan yang sedia ada kan....Tapi aku nak letak 'transparent hand-made header'

So, nak Hide/Sembunyikan Title & Description tu la....
1 -  Log In Blogger Dashboard
2 - Pilih 'Design' Seterusnya 'Edit HTML'
[Backup Template anda dulu dengan klik 'Download Full Template']
3 - Cari (Ctrl + F) Code :     Header h1  atau cari yang ada menunjukkan iras-iras seperti di bawah:   .Header .description {
.Header h1 {
  font: $(header.font);
  text-shadow: 1px 1px 3px rgba(0, 0, 0, 0.3);
}

.Header h1 a {
  color: $(header.text.color);
}

.Header .description {
  font-size: 130%;
}
p/s: lain template mempunyai code yang berbeza, cuma cari yang menunjukkan  .Header .description { 

4 - Dan Copy-Paste code :  display:none; /*<---Insert this line*/    seperti code di bawah ni...
.Header h1 {
  font: $(header.font);
  text-shadow: 1px 1px 3px rgba(0, 0, 0, 0.3);
display:none; /*<---Insert this line*/
}

.Header h1 a {
  color: $(header.text.color);
}

.Header .description {
  font-size: 130%;
display:none; /*<---Insert this line*/
}
 Nota : Code : display:none; /*<---Insert this line*/  adalah untuk hide/sembunyikan 'Title
 Code : display:none; /*<---Insert this line*/   adalah untuk hide/sembuyikan 'Description'

p/s: Okay! Aku nyer dah jadi, nak letak header lak situ....