Hari ni ialah Hari Selasa, Maka, duhai Blogger Johor, Terengganu, Kelantan, Melaka, Perak dan Negeri Sembilan..Meh pakat citer pasal Negeri masing-masing yer.....

Original Entry dari Blog Pilihan Malaysia!

Bagaimana nak join?

Senang saja, anda perlulah membuat entri yang mengandungi:
  1. Tajuk entri : "Saya Blogger Pahang" - sila gantikan nama negeri anda
  2. Link ke blog ini - wajib 
  3. Nama anda - nama manja atau glamer
  4. Status anda - sudah kahwin ke belum, anak berapa ramai, isteri berapa orang, heheh..
  5. Cara hubungi - contohnya Facebook dan twitter, email boleh juga (mana tahu kalau ada orang nak panggil masuk tv atau suratkhabar). no telefon tidak digalakkan.
  6. Daerah/Jajahan - di mana anda tinggal
  7. Tempat tinggal - jangan bagi alamat seperti dalam mykad pula, cukup sekadar bagi nama kampung, taman, felda, atau estet mana.
  8. Apa yang menarik di tempat anda - contohnya ada gua ke, ada lombong emas ataupun ada puteri bunian. heheh..

(nota : tidak kisah sama ada blog anda guna bahasa melayu atau inggeris. kita 1Malaysia 1Blogger, huhu..)


Hanya itu saja yang diperlukan, entri tersebut boleh dibuat mengikut daya kreativiti anda. lagi menarik lagi ramai akan baca. 

Anda boleh letak gambar diri sendiri atau kawasan tempat tinggal anda. jangan letak gambar yang bukan-bukan ye.


Nak tinggalkan link entri kat mana?

Sabar dulu, anda buat dahulu entri tersebut.. bermula hari ahad ni, satu entri mengikut negeri akan dikeluarkan.

Anda perlu tinggalkan nama anda dan link entri tadi mengikut negeri anda berada. jangan tersilap negeri ye. 

Berikut adalah jadual untuk entri mengikut negeri yang anda boleh tinggalkan link:
  • Ahad - Pahang, Sabah, Sarawak, Perlis dan Kedah
  • Isnin - Selangor, Pulau Pinang, Kuala Lumpur, Putrajaya dan Labuan
  • Selasa - Johor, Terengganu, Kelantan, Melaka, Perak dan Negeri Sembilan

Tempoh untuk anda tinggalkan link entri itu hanya satu hari saja, jadi sila buat entri tersebut dahulu. bila tiba giliran untuk negeri anda sila tinggalkan link dengan pantas.

Maaf jika anda terlambat.. sebarang rayuan hendaklah disertakan dengan RM100.. hahah.. gurau je. kalau lambat anda join untuk kategori lain pula. heheh..


Sebarang kekeliruan sila lah bertanya..


p/s - senarai sahabat blogger itu akan dikeluarkan mulai 1 Januari 2011

Nama : Saya Muhammad Iqbal Abdullah
Nama Pena/tak Glamer : Ixbarr

Status : Saya sebenarnya sudah Bujang dan mempunyai 0 isteri dan 0 anak (Tidak termasuk dengan anak tekak, anak ikan gupi dan anak kucing)

Cara Hubungi :
Blog : Http://homosapiensz.blogspot.com
FaceBook : http://www.facebook.com/sapienszbook or Search : Ixbarr Abdullah
Twitter (tak aktif tp available) = http://twitter.com/homosapiensz
E-Mail : homosapiensz@yahoo.com

Tempat Tinggal/Daerah : Parlimen Hulu Terengganu, Adun Manir, Kuala Terengganu, Terengganu yang Indah Darul Iman

Apa yang menarik di Terengganu ?
Sesuai dengan motto Terengganu;
"Where Nature Embrace Heritage"
Menurut Magazine.Virtual Malaysia, Terdapat 3 Pulau yang menjadi Diving Spot di Malaysia. (Pulau Kapas, Pulau Perhentian dan Pulau Redang)


Ini adalah gambar semasa aku membuat 'leisure dive' di Pulau Tengkorak, Bidong, Terengganu masa tahun 2008.
(Dah lama tak diving ni, pasni kumpul-kumpul duit gi Diving la....Teringin nak diving kat Pulau Sipadan!)

Terengganu amat terkenal dengan Pantai dan Pulaunya yang cantik. Terdapat juga air beberapa air terjun, hutan lipur bagi peminat hiking dan jungle trekking.


Kalau pembaca ingin melihat entries Mr.IXbarr yang bercuti dan makan-makan (travel) boleh klik pada Tab Cuti2+Makan2 kat atas skali tu....atau kat sini jer....[SINI]