Semalam, 27 Dis.2010, Sebagai penutup Tahun 2010 ni buat julung kalinya Gathering Blogger Terengganu yang di hadiri oleh 13 orang Blogger ditemani oleh 3 orang Non-Blogger.
Gathering ni berlangsung di TER (Terengganu Equestrian Resort), sepatutnya di jangka berkumpul jam 10 Pagi tapi...tettt...Jam 11 pagi lebih kurang..
Jam 10 pagi, ketibaan si Iqbal bersama Woot-woot dan Rawt-rawt ke Sport Complex, Terengganu Equestrian Resort dengan menaiki kereta kancil dari Dungun. Sementelahan itu, ketibaan pula Si puteri Iqa Izyan bersama Hanis. Sementara menunggu tok datang, Si Ixbarr datang dulu bersama si Afiq Razak. Pabila tok esah datang ke tempat kejadian, maka muncullah si Norfa dan Gergasi Kecil serta diekori Nora.
[Copy dari Teratak Blog Tok Esah]

Aktiviti di mulakan dengan memecahkan air batu (ice breaking) di wakaf tepi ngan kolam renang (Kolam kebiasaan aku berenang, berendam dan menyelam..nampak ada promosi RM5/per entry..bila nak gi berenang skali erk..huhu). 

Sesi Ice Breaking
Aktiviti wakaf, Pada masa ni Amar blom datang lagi..So, edit pic semua yang ada atas wakaf tu jer la.....
Ice breaking di mulakan dengan intro diri sendiri dulu, nama sebenar, nama blogger, tempat tinggal, status..Pastu perkenalan dengan Nama blog dan sebab apa berblogging, kenapa pilih nama blog tu...dan banyak tips yang di kongsikan bersama yang aku pun tak tahu selama ni...!
3. Blog Dear Afiq di amik sempena judul buku Dear John (kalau tak

Fakta Gathering Blogger Terengganu:

1.Blog Iqbal Hakimi adalah nama beliau sendiri
2. Ixbarr pun nama Iqbal gak..
salah dengar)
4.Cik tom suka makan tomato erk...nanti wat hantaran kawin buah tomato la yer...hihi 
5 Blog Norfa, since-8-july, kalau tak silap tarikh lahir dia kot (atau blog masa 8 july? tak ingat lak...). Aku lahir 9 July!
6.Blog Hanis dengan motto, Simple.Dimple.Pimple coz dengar macam best je kan...
7. Puteri Iqa Izyan pun nama beliau juga..kot...nyanyuk btol warga tua ni kan....
8. Krekkekkokek ialah Blog Nora.. Suka-suka dia jer wat nama camtu..dia lepasan UMT, sama mcm aku..cuma aku lebih awal a.k.a lebih senior...tak jupe la link blog dia.
9. Blog aen, gergasi kecil katanya, makan banyak2 mcm gergasi tapi badan kecik molek jer orangnya..
10. Iniibelogterabor ialah blog 1 minggu budak skolah lepas PMR, Rawt-Rawt...
11. woot-woot kata ia coz pompuan suka usik-usik woot! woot! (yeke wahai pompuan?)
12. Tok Esah sebenarnya lelaki bukan transgender yer, coz semua bajet dia tu pompuan, aku memang agak lelaki dah cuma aku ingat lebih berusia...rupanya dlm FB pic baby masa tu...haha
13. Amar datang lewat skit, tapi sebelum bermain bowling la..


Dah habis dah, kenal-tak-kenal lagi dengan semua blogger ni, So, nak tambah erat silaturrahim para blogger, Next activity......

Bowling...!
Bowling girls dah ready tu....excited punyer pasal...tipu...Geng Blogger kali ni main 2 game jer, meluangkan masa bersama jer..IX dah la jarang-tak-brapa-pernah main bowling...Main golek2 bola jer...huhu

Aku suka amik pic candid..

Aktiviti Utama: Bowling...
Aktiviti sampingan : Photogedik!!

Boys Team : Aku rasa aku laki paling warga tua kot...23 tahun..yang lain 15-20/21/22/23/24 tahun jer..Tahap adik-adik dah...hhehe..
Pic Candid lagi...Girls Team lak....Ni jer yang tinggal..coz yang lain beredar dulu atas urusan tertentu

Nak wat backlink takleh, so manually tulis link la yer...jemput lah singgah2 blog Geng Terengganu di Gathering ni...Leh baca Gathering Blogger Terengganu versi memasing...

Makan Tengahari ...

Gathering pun tetap lah..tapi sembahyang jangan lupa yer...Masjid Terapung a.k.a Masjid Tengku Tengah Zaharah (Sempenan Nenda Yang Di-pertuan Agung Malaysia, Sultan Mizan Zainal Abidin)

Perut dah lapar dah kan...So, terus dengan makan tengahari di Medan makan Pantai Batu Burok, Terengganu...Sambil ber chit-chat, Ixbarr ni tak banyak cakap sangat..Memang dah macam ni, so, kalau orang lain yang baru kenal tu..Ntah per la diorang fikir kan...huhuhu....

Cuaca pun dah bertambah mendung, dah la Jabatan Meteorologi Malaysia meramalkan hujan tak menentu 27-30 Dis. ni....Duk dalam rumah jer la IX....

Terima Kaih kepada Semua Blogger yang hadir...Harap lepas ni berjumpa lagi dan semestinya berjumpa di Alam Maya!!

P/S: Aku sempat la rakam video gathering ni..Nantikan Vlog Gathering Blogger Terengganu & Video Gathering Terengganu Full Version..Daripada Mr.Ixbarr!!