Semalam (Sabtu) memang aku dah merancang untuk survey harga blender, untuk blender buah (hajatnya untuk small scale comercial la..INSYA-ALLAH!! AMINN!) tapi bila dah survey agak terkejut la harga sekitar rm380-500++..Mana lah aku cukup modal nak beli alat saje..Huhu!! (Tanya Kak Ti tadi pasal blender ni , dia kata guna blender biasa jer untuk mesin buah, pastu beli penapis..tapi kena jenama PANASONIC yer..) Fuhhh!! Masih bersinar skit harapan...

Lepas tu tunggu Mr.C1over datang kat Giant untuk temankan aku gi Saloon dekat Plaza Perdana (pun untuk 1st time bagi budak kampung ni..). Harga nya memang bukan standard budak kampung macam aku la tapi "I PAID FOR EXPERIENCE..make sure it worth it~".
[Aku guna 'healing brush' untuk edit pic muka hodoh aku selepas baca tutorial photoshop dari Ezhan Artwork]
Selepas hasil Saloon Auntie Cina tu....tapi tak brapa suka sangat la...Spikey is okay tp maybe bila dia tanya tu aku tetiba jadi blurr....T__T
Selepas jer gunting rambut-yang-tak-brapa-berbaloi ni aku SMS adik aku yang keje kat Forest Secret untuk beli benda alah ni..ntah la...Serum untuk Mengecilkan Liang Roma daripada Buah Pinang....Adik aku guna harga pekerja dia la bolehla dalam RM20.30..harga asalnya RM25++ (Diskaun 30%). Baru jer nak try since aku dah guna pelbagai pencuci muka still the same result....

Kami gi Bazaar Ramadhan kat Taman Syahbandar plak...agak meriah la sana dengan pelbagai ragam penjual-pembeli, kuih muih dan lauk pauk sana...Sejak dewasa ini aku makin kurang berminat dengan bazaar ni...Raya nanti pun ntah la..dah takde 'excitement' lagi..

Dah 'on the way' balik dah ni, sempat lagi singgah Giant meng'usha' beberapa items...Dengan tak bercadang untuk beli selipar...Kini baruku sedar diri bahawa selipar jepun 'import' ni sudah lusuh dan nipis dah..lantas secara 'spontan'nya aku membeli makhluk tidak bernyawa sebagai hamba abdi kaki ku..Bwahhaha!!

p/s: Webpage Blog aku lambat loading kah?? Aku suka template ni....simple n gelap....akan berusaha mengurangkan widget/gadget.