Sempena hari ulangtahun kelahiranku yang ke-23 pada 9 July 2010 lepas....Aku dengan ini menghadiahkan untuk diri aku sendiri ikan hiasan yang cantik ni...lebih di kenali sebagai "Swordtail Fish"
(siapa lagilah nak bagi hadiah untuk aku ni kan...besday celeb aku blom habis lagi sampai 31 July ni...AHAHAH!!)


[Apabila aku search internet pasal "Swordtail Fish ni, baru ku tahu rupanya kesemua ikan aku beli di pasar tani adalah jantan..sesama Jantan Fishy ni tak 'ngamm'..akan berlaku persengketaan..Jantan & Betina "SwordTail Fish" dibezakan dengan 'anal fin' ikan...Jantan lebih kecik & tajam..Betina lebih lebar ]

Aku beli "Swordtail Fish" ni pada 10 July 2010 di Pasar Tani berhampiran perpustakaan Terengganu tu..RM5 untuk 6 ekor(s) tapi....(nanti la 'tapi')
masa 10 July ni kebetulan aku gi amik adik aku (darjah 3 baru) kat jeti P.Redang berhampiran Taman Syahbandar coz dia 'follow' ayah aku untuk program penyu kat P.Redang weekend tu...Bot dari P.Redang memang sampai awal.

Aku kuar dalam jam 8.00pg..Sebenarnya dah janji dengan blogger ni untuk jupe dalam kul 9 lebih la..(coz dia nak belanja aku utk birthday aku!). Selepas amik adik aku..tetiba jer rasa nak makan KFC ..(dah lama tak makan KFC kan..mengidam lak...)
ishkk! air apa menitik kat keyboard ni!! 18SX btol la Mr.HS ni...air liur aku rupanya...meleleh-leleh lak air liur taip2 pasal KFC ni)..
Aku pun terus gi KFC 24 jam di Batu Buruk..(adik aku 'follow' jer coz memang aku kena bayar pun...).
Nak tunggu Blogger terhormat tu lambat lak..Lepak di KFC jap..tak ramai orang pun awal2 pagi ni..(tak sampai 5 orang customers)

Then, aku & adikku pun gi lepak2 kat Giant dulu tetiba SMS dari Y.A.B Blogger telah tiba...Aku sebenarnya masih kenyang makan kat KFC tadi tapi orang nak belanja kan..rezeki kenalah di sumbat..makin maju 'millenium' dah perut ni..so, kami gi McD 24 jam berhampiran tu jer...Lepak2,, bual2 antara bloggers & friends...Ni kali pertama kami berjumpa sepanjang perkenalan di Blog...Alang-alang tinggal di Terengganu tapi takde masa nak jupe...

Memperkenalkan Yang amat berhormat Blogger terhormat yang sudi belanja & menemani Blogger Birthday July Boy, Cik Yana (Miss Yana)!! (sorry..Blog beliau hanya untuk VVIP sahaja yer..). Terima kasih yang tak terkira Cik Yana coz sudi memenuhi aktiviti Jadual Birthday Mr.HS yang ke-23 ni...Moga Cik Yana sentiasa hepi sentiasa..Amin!


[Gift from Mr.HS to Cik Yana]
Couple Keychain
Very LIMITED Edition..Only this pair in whole time!

Berbalik kepada my Birthday "Swordtail Fish" ni..Selepas kekenyangan ni, balik umah terus curah dalam akuarium bersama ikan Guppies..tapi sedihnya, beberapa hari kemudian aku dapati seekor daripadanya mati, kemudian selepas balik je dari Shah Alam, Mam & abang aku bagitau lagi 4 ekor mati..Huhu! Poor my "Birthday Fishy'..Nasib la ada sekor yang dominan ...kesian lak Fishy tu sekor2, aku pun cari la "pengantin2" fishy ni...lagi 2 ekor "SwordTail Fish" betina sebagai teman hidup Fishy dalam akuarium bersama Family Guppies yang dah beranak pinak dah...(aku pun turut membeli 2 ekor Guppies betina yang lebih menarik)


Female & Male SwordTail Fish
[Photo from Google]

http://www.aqua-fish.net/show.php?h=swordtail