Semalam (22/02/2010) dengan perasaan yang begitu-agak-lebih kurang-semangatnya untuk gi 'jogging'..Kali ni aku ajak my junior, Dominic untuk menemaniku...

Tempat Biasa : Bukit Besar ...
Agak ramai jogging pepetang..tapi ini bukan 'entry' utama untuk saya ceritakan...

Selepas je balik jogging, singgah kat rumah saya untuk mandi & 'lite dinner" bukan candle light dinner ok! dengan mee sup..Kami pun bertolak jalan-jalan cari makan-sesambil-lepak...Mula-mula nak gi kat The 2 Cafe (link); tapi tutup lak..Then, menghala ke Noradzila Conner..pun tutup...ni tempat last kami nak gi..nasib baik buka..my favourite place!


Kami 'order' satu Sup Daging herba tapi bahagi dua orang di makan bersama roti
(seperti menu di atas)
Harganya AMAT berpatutan dengan rasa, keenakan, kuantiti dan kualiti ..
CUMA RM5.50 SAHAJA!


Minuman pula, Dominic 'order' : Teh Bunga Ais; Manakala saya 'order' : Kopi Arab (Adunan Sendiri)-rasa kopi memang adunan sendiri..agak lain dari kopi biasa-
terlintas gak nak minum rebusan tongkat ali tu..air tongkat ali tu memang 'pure'...warnanya jernih tapi pahit...

Sup Daging Herba yang di masak bersama tongkat ali, gingseng dan herba terpilih lain bersama roti...
__memang sedap!! dagingnya pun banyak...supnya pekat krim..__
__saya pun order satu lagi sup herba ni untuk di bawa pulang...kuantiti yang bungkus agak sedikit...so, makan sini je la kalau nak banyak__

Tinggal sisa jer....Alhamdulillah!!

Dominic kata,"ingatkan nak makan sikit jer,,,tapi TER lebih makan lak...."..hehhee!

p/s : saya memang suka masakan ala-cina..maybe coz masakannya kurang pedas (biasanya cuma pedas lada hitam jer), kurang berminyak, kurang manis dan kurang masin.