Pagi tadi bangun tak brapa awal sangat..menyiapkan diri untuk temuduga BEST (Biotechnology Entrepreneurship Special Training) jam 10 Pagi kat Kolej TESDEC yang tak pernah aku sampai....

Setelah menyiapkan segala dokumen, salinan, tie, jaket...Jam 9.17 Pagi, aku mula lah 'start' moto dengan aksi merempit ala profesional berseluar slex, bertali leher,baju kemeja warna maroon dan kasut berkilatnya memecut dengan kelajuan purata 100KM/J SAHAJA....

Semalam aku dah siap google maps jalan ke TESDEC yang tak pernah ku sampai, tetap aku ikut jalan utama dengan perasaan bercampur baur..dah le mendung tahap puaka tadi, dengan hujan renyai-renyai membasahi pipi....banyak2 le berzikir ingat allah...

CObaaaannnnn!!!

Tepat jam 09:59 Pagi sampai ler depan pintu pagar TESDEC menanyakan pak guard yang murah senyuman itu menunjukkan tempat interview diadakan...

masuk je dalam dewan agak ramai, setelah duduk kejap hilang lelah baru gi tulis nama kat meja penemuduga, aku no.29...calon semua skali 30 orang! Interviewer tu temuduga macam amik syarat jer..sempat ler borak2 dengan calon yang sama sampai tak brapa rasa lamanya menunggu...

Tiba je giliran aku, tanya tak seberapa sangat, dalam purata 5 minit setiap sorang...mengah ler penemuduga tu....Setiap calon yang habis temuduga akan jawab soalan subjektif lak...simple je soalannya..tentang 'apa itu bioteknologi?' bagi pendapat tentang graduan ramai....

Dalam jam 1.30 ptg..aku pun keluar dari TESDEC menuju ke rumah..ntah macam mana..maybe aku pecut laju sangat kot sampai tercabot semua rambut aku!!! huhu!!
AKU DAH BOTAKKKKK!!!