Skali lagi hepi new year 2010 semua
Awal tahun baru ni budak2 pn dah start bersekolah...
Aku pun secara semulajadinya mmg xde plan pape, so gi ler mengikut 'buddy' aku ni a.k.a ahmadjoe gi daftar skolah kat UiTM Dungun....

Bertolak sekitar jam 10:30 PG; 02 Jan.2010 ; Sabtu

a.k.a penumpang
(nota : a.k.a = also know as~~)
Perjalanan dari K.Terengganu ke Dungun mengambil masa lebih kurang 1 jam 50 minit..

Sementara tunggu budak daftar skolah UiTM ni untk sambung degree beliau..aku duk dalam kete jer menonton 30 Days of Nights (movie lama tp layan jer....) dalam kete guna laptop budak skolah...(dengan kepanasan & kepeluhannya...huu)

Dalam jam 4:00 PTG, dah selesai urusan budak skolah, tp malangnya nasib baiknya esoknya budak tu ada kelas kul 8 PG...takkan nk balik K.T lepas tu datang Dungun semula kan...

So, dengan lintasan hati kami berpakat ler nak stay kat umah sewa joe malam tu...
Tapi bosan ler klu asyik lepak umah je kan....PLAN yg lebih best last minit kami wat ialah :
Tengok WAYANG kat KUANTAN!!!! Yeay!

Perjalanan dari Dungun ke Kuantan di anggar 3 Jam...
(bertolak lebih kurang jam 04:30 PTG )
Perjalanan kami pun bermula..TRIP to KUANTAN!

Tak pasti lak pantai per yang kami singgah ni tapi masih dalam daerah Terengganu (Kemaman/Kerteh)

kami singgah kejap jer..sempat ler menikmati pantai (yang x tau nama ni...) berseronok...ternampak ler sepasang pengantin baru yang wat sesi fotografi kat pantai ni...nostalgic!

Datang hamba datang melata,
Datang hamba tiada hala,
Hamba bukanlah mahu bertapa,
Tapi hendak singgah sementara.


Sekitar jam 08:15 MLM setelah puas kami pusing Bandar Kuantan tu mencari2 destinasi sepatutnya, tibalah kami di East Coast Mall,Kuantan, Pahang...
Mula2 pusing2 jap dalam tu then cari kat mana ler wayang tu erk...

Jam 08:40 MLM, kami pun dah beli tiket wayang....Movie yang amat mengkagumkan ni...memang berbaloi datang ke Kuantan!! wayang start 09:25 MLM..ada 20 mnt lagi utk makan malam...(aku dah download movie avatar ni tp yg kns cetak rompak je..jd tengok lg!!)

AVATAR!! VERY IMPRESSIVE!! 6/5 Star!! haha!!

Jam 12:30 TGHMLM, kami dah menghala pulang sambil singgah di Teluk Cempedak jap...a.k.a penumpang jer..aku rasa ngantuk giler dalam jam 01:30 PG tu...jadi aku tido je sambil joe drive blk umah sewa...sampai ler hampir jam 03:00 PG...Joe lak call hosmatenyer tp x bangun2 mmg tido mati btol... x dapat ler kami masuk umah nk tido..ngantukk!! huuu...

Last skali terpaksa ler tido dalam kete jer....gi parking kat stesen minyak & tido sampai jam 06:30 PG joe cakap2 ngn hosmate dia...fuuhhh!! masuk je umah aku terus tido mati!! joe lak dah gi kelas dia....

Dalam jam 11:00 PG (03 Jan.2010) kami pun bertolak balik K.T smula....

Nota : Oleh kerana aku suka travel & pernah travel ke Johor ngan kete kancil jer....byk pengalaman yg x manis tp memorable ler...Lepas ni nk gi mana lak erk..hahha!!