30 September 2009

Semalam xde pape yang best untuk di lakukan...
Boleh dikatakan "aku bosan giler sampai tahap @#$%"
Tapi untuk elak perkataan tu...kena ler wat sesuatu..
Takkan asyik nk mengadu kat orang
"Aku bosan r...xtau nak wat per"...Arrgghhh!!! Benci btol klu orang bgtau aku camtu...
Tu hal dia...bkn hal aku...ngadu kat aku pun pe yg leh aku wat...

Petang tu dalam jam 5.45 ptg...Aku SMS ahmadjo yang sedang khusyuk 'study' utk kuiz beliau untuk gi me'release'kan tension jap....
(Plus 'membakarkan' kalori yang dah 'overload' ni..)


Kami dah janji nak jupe kat kaki bukit ni....so, kami naik moto asing2 ler...
10 minit je naik moto dengan kelajuan purata 80KM/J sampai ler kaki bukit....
Kami x berhajat untuk 'jogging' pun...Just jalan2 jer..sambil tengok2 alam....


Fuhhhh..dah semput ke jo....?? hahaha...
Aku possing je tu....=P


Pandangan dari atas Bukit Besar, Kuala Terengganu


Aku x tau lak yang kat jalan belakang Bukit Besar ni ada Periuk Kera...Ni Joe yang tunjukkan kat aku....


Labah-labah yang besar....




Sekitar kawasan Periuk Kera
Kami turun bukit tu agak lewat...dalam kul 7 ++ coz dah azan maghrib dah
Lepas turun bukit tu terus masuk Mydin Mall untuk menyejukkan diri & beli skit barang umah...

Maybe pasni leh jadikan aktiviti mingguan aku berjalan di Bukit Besar, Kuala Terengganu



Posted on Rabu, September 30, 2009 by Ismiqbal Abdullah

9 comments

27 September 2009

Saturday (19/09/09)
Sofi drop by at my house to gimme' theirs beloved cat;
Since her owner was "Balik Kampung" here...in Terengganu...
Melati...as the name was given

This Orange-white fur cat is resemble The Lost Nana

Huh!! Cant wait for her meal XD

Look at her appetite...
Melati was trained to poo~poo in the toilet by her master...
So, when we all family went out and leaving Melati all alone in the house, not so worried as we leaving her some food till we back home

Playtime with Mr.Froggy~~~
The Princess Melati is thinking that if she kiss Mr.Froggy..It will become a gorgeous handsome Cat..
(is it Melati??? HAHHAHAH!!)


Eventhough this Melati is resemble The Lost Nana..
But all the memories and its behaviour is not the same..

Even its Good or Bad....
There's only ONE NANA in this World
We MISS Her
Sob~Sob~Sob~

Posted on Ahad, September 27, 2009 by Ismiqbal Abdullah

7 comments

24 September 2009

1 Syawal 1430H bersamaan 20 Sept.2009
Malam Raya agak meriah dengan suara kanak2 bermain2 pelita dengan pasang lampu 'kelip-kelip'
(Bab yang menyakitkan hatinya...budak2 nakal tahap RIBENA ni suka ati jer cabut 'sumbu' pelita buluh aku....)


Petang tu MakCik aku datang wat kuih sini...Hasilnya....
Tapai & Ketupat tu beli dari mana ntah...


Trafic light Buddies???
Suka ati jer aku bagi nama geng..hahhaa..
of coz BUDDIES~~


Di Hari Raya Aidilfitri ni dah menjadi suatu tradisi menziarahi satu sama lain..
Aku ikut ahmadjo ni beraya umah kawan dia...
Tema raya aku tahun ni warna merah....
(Baju Melayu Yang pertama aku beli yg dah siap)

Singgah solat asar di Masjid Terapung, Kuala Ibai,
Kuala Terengganu


Masa petang sebelum pose aku ada post pasal mat rempit yg !@#$%^&* ni...
KLIK
Senja satu syawal pu diorg masih berkumpul tepi jalan, mcm perarakan jer...
memang menyumpah tahap @#$%^&*....!!!huhu....
Dah pemikiran diorg untuk sambut syawal camni...
(Harap suatu hari nanti aku tengok otak mat rempit ni bersepai tengah jalan dan di lenyek2 oleh kete lain!!! HAHHAHA!! ~dengan nada psiko!~)

VIDEO "PERARAKAN" MAT REMPIT


Posted on Khamis, September 24, 2009 by Ismiqbal Abdullah

8 comments

21 September 2009


1 Syawal 1430H / 20.09.2009~~
Bangun pagi, mandi sunat aidilfitri pakai baju melayu warna merah berjalan kaki ke masjid berhampiran menunaikan Solat Sunat Aidilfitri

Allahu akhbarullahu akhbar~~
La ilaha illallahu allahu akhbar~


Tadbir raya sebelum solat sunat aidilfitri..
Selepas dengar khutbah aidilfitri
Selepas tu semua jemaah bangun pada saf masing2 bersalam-salaman...


Balik umah lak bersalaman dengan Papa, Mama & adik bradik
Lepas tu per lagi..makan nasi himpit yg menjadi hidangan wajib hari raya


Then, duk umah jer..melihat tetamu yg datang..dengan kanak2 yg riuh rendah..
aku lak duk ngadap laptop kesayangan sambil edit blog...heehe
Petang tu baru g beraya umah kawan kepada ahmadjo...
Kawan aku?? hurmmmm~~ aku x banyak kawan sangat....
Syukur ler yg kawan yg ada ni jadi leklok hubungan..

start form1 hingga matrik blaja jauh jer...


Setelah berminggu2 aku tunggu..akhirnya 
SUPERNATURAL SEASON 4 EPISODE 15-22 (Final) DAH SIAP DOWNLOAD!!!!


Malam ni layan 8 Episod SUPERNATURAL SEASON 4 sambil tuggu download TRUEBLOOD SEASON 2. Lepas tu download SUPERNATURAL SEASON 5..
(Packed btol jadual "Torrent Download" aku...huhu..)

P/S : Gambar upload kemudian ler coz x jupe kabel kamera...huhu

Posted on Isnin, September 21, 2009 by Ismiqbal Abdullah

4 comments

20 September 2009

Dua hari lepas jugak ..
Setelah sekian lama x mendapat kad raya yang sungguh 'sentimental' ni....

Posto~~ Posto~~
Kad Raya yang REAL!!!!
Dengan tulisan tangan & Setem + Cop Pejabat Pos


CHOPPPPP!!!!
kad raya untuk pembaca & blogger bukan yang atas tu yer....
Kat bawah ni e-card daripada Mr.Homosapiensz untuk semua PEMBACA & BLOGGER



Silalah amik e-card RAYA ni..

SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR BATIN

~Ingat daku dalam doamu~
~Frienship Forever~

(ayat masa skolah menengah dulu =P


p/s : e-CARD RAYA daripada Mr.Homosapiensz ada di sebelah ruangan kanan..Boleh klik di situ

Posted on Ahad, September 20, 2009 by Ismiqbal Abdullah

3 comments

19 September 2009

Sejak lepas je GRADUAT bulan April lepas~~
Aku x pernah nak gunting rambut..
~~Malas katanyer...hihi~

So, Lebih kurang 5 Bulan aku x gunting rambut (Secara PRO), 2 lepas jugak masa aku gi beli Baju Melayu terus singgah Kedai Gunting...

Dah nekad dah nak gunting rambut...Biasa2 jer..xde le sampai sanggup bebelanja RM50 ke atas untuk rambut aku yang x seberapa ni....
~rambut jenis 'wavy'~

Sebelum
~Rimasnyer klu rambut panjang..dah le x suka pakai gel rambut..nak wat 'spikey' pn x kurengg~
~sebab tu suka pakai cap...xyah nk style2 rambut ~



Selepas
(Menggunakan SOFTWARE Cyberlink YouCam~~Baru download)





Posted on Sabtu, September 19, 2009 by Ismiqbal Abdullah

5 comments

16 September 2009

Jeng!!! Jawab jer soalan survey, pastu dapat upah..Nak??
Sila click imej bawah ni untuk lawat webpage



Youthsays.com merupakan laman web survey yg membolehkan semua AHLI berkongsi pandangan, soal-jawab sesama AHLI (Youth Answer), berkongsi pandangan/status (Youthink)
~Ala-ala TWITTER~

Bila anda CLICK pada imej di atas..terus masuk WEBPAGE Youthsays


Pastu "REGISTER" ler...Simple jer


Pastu "ACTIVATION LINK" akan di hantar ke emel anda
(Contoh dalam emel Mr.HS..baru jer jawab 1 survey berbayar dapat RM0.50)

Lepas klik ACTIVATION LINK, akaun Youthsays anda pun dah VALID
Anda dah leh EDIT PROFIL, Join Youth Answer, Youthink & Survey


Contoh akaun Mr.Homosapiensz

Terdapat dua jenis survey, Survey Berbayar & Tidak Berbayar

Tambahan lagi, setiap AHLI yg ACTIVATE Youthsays.com bawah LINK anda...
Anda akan di kreditkan RM 0.20


Senang jer...
sambil2 anda ONLINE, buka BLOGSPOT, FACEBOOK, MYSPACE,TAGGED, YOUTUBE...
Tambah ler satu WEB lagi setiap kali anda ONLINE.
.
YOUTHSAYS.COM


(Kredit kepada Mello untuk info pasal Youthsays ni)

Posted on Rabu, September 16, 2009 by Ismiqbal Abdullah

5 comments

14 September 2009

Hari ni baru jer 14 Sept.2009...
Ada lebih kurang 5 hari lagi untuk raya TAPI....
aku dah dapat DUIT RAYA!!!!!


Trima Kasih kepada Kerajaan Negeri Terengganu yang memberi sumbangan sempena Dana Bakti Remaja
hihihi~~~

 
Sambil layan Britain Got Talent kat Youtube..Aku terbau sesuatu...
Sedapnya bau kueh raya kat bawah tu......Mama, MakCik & Jiran pakat wat sama2.....
(Harap2 ada kueh coklat.... =P)

p/s : walaupun dapat sumbangan DUIT RAYA..Tapi x semangat lagi nk beli barang raya..
Nak beli ke tak erk? taknak beli ke nak membeli belah ke shopping ker?
Nak pakai yang tahun lepas punyer dah x padan...
Biasa ler aku ni kanak2 yang sedang membesar..
Selipar/Kasut pun dah ketat dah..huhu~~~
baju pun dah singkat~~(Kawan2 cakap aku makin tinggi =P)

Pape pun, tunggu le POSTING RAYA nanti..... XD

Posted on Isnin, September 14, 2009 by Ismiqbal Abdullah

11 comments

12 September 2009

[MESTI LAYANN!!!]
Lagu yang 'ENTHUSIASTIC'
Masa duk layan Anime BLEACH petang semalam...
Telinga aku ter'GODA' dengar lagu INTRO anime yang ROCK!! ni......
Cari punyer cari
(Wlaupun x faham tulisan jepun...ada ler jugak tulisan ruminya...hahhaha)

BAND JEPUN : SCANDAL
SONG/ALBUM : SHOUJO S

~kawaiii, cute, rock~
BAND Jepun perempuan yang berimejkan School Uniform ngan skirt dan tie menyanyi tengah hujan...
~Hottt!!~~

VIDEO CLIP SCANDAL


SHOUJO S By SCANDAL
[Japanese Lyrics]
Shoujo S

sakki made to itteru koto chigau jya nai
chotto dake sugao miseta keredo
zutto iraira iraira shite wa
atashi o mono mitai ni atsukatte
sakki made to itteru koto chigau jya nai

dareka no sei ni shite wa nige kakure shiteru hibi
ate ni naranaiwa
I ‘ m sorry toriaezu sayonara

anata ga inai to iyaiyatte ieru wagamama
( zutto kienai you ni kesanai you ni )
aijou yuujou shiritai koto wa nan demo
( aimai sugi te wakaranai yo )
itsuka kokoro no oku no doa o tataku anata o matteiru

sakki kara jibun no koto bakkari jya nai
chotto gurai kizutsuite mitara ?

sou yatte yasashii kotoba de gomakasanai de
shinjirarenai wa kakko tsukenaide yo

nan nen tatte mo itsu ni natte mo yamenai de

atashi ga inai damedamette itte sunao ni
( motto hoshi gatte yo tsuyogaranai de )
ai no zanzou yumemiru shoujo S keepu
( tsukamattari nigekittari )
itsuka kokoro no kagi o kowasu you na…

anata ga inai to iyaiyatte ieru wagamama
( zutto kie nai you ni kesa nai you ni )
aijou yuujou shiritai koto wa nan demo
( aimai sugi te wakaranai yo )
itsuka kokoro no oku o daite kureru anata o matteiru

hokani wa nani mo iranai iya iya iya
ashita mo shinjite itai iya iya iya iya iya iya iya

VIDEO CLIP SCREENSHOTS

Baru jer layan Anime BLEACH petang tadi...
Excited lak tengok Ichigo New Hollow-Form Release!

~MP3 Shoujo S by Scandal pun aku dah download...pasni nak wat ringtone lak...Lagu Blog ni pun dari BAND SCANDA (Shoujo S)~

p/s : x sabar menunggu episod BLEACH yang seterusnya~~

Posted on Sabtu, September 12, 2009 by Ismiqbal Abdullah

2 comments

10 September 2009

REQUEST FROM MISS LALINK7
"BAGAIMANA NAK WAT POP-UP WINDOW"
~Ala-ala Welcoming Window Text gitu bila nk masuk website~


STEP# 1
Mula2 COPY code bawah ni~
(Gantikan text ada kat "ENTER YOUR TEXT HERE" dengan ayat anda)

<script language='JavaScript'>alert("ENTER YOUR TEXT HERE");</script>
STEP# 2
Masuk kat LAYOUT = EDIT HTML = Search atau Ctrl+F <head>
 


STEP# 3
PASTE code yang di COPY tadi SEBELUM <head> dalam EDIT HTML

STEP#4
TRY KLIK "PREVIEW" untuk melihat hasilnya dan SAVE TEMPLATE

Posted on Khamis, September 10, 2009 by Ismiqbal Abdullah

6 comments

09 September 2009

THIS POSTING WILL AUTO-PUBLISH ON 09/09/09 AT 09:09 P.M
Saje jer gedik wat posting ni =P
_THANK YOU_

Posted on Rabu, September 09, 2009 by Ismiqbal Abdullah

No comments

08 September 2009

Yamato Nadeshiko Shichi Henge a.k.a Perfect Girl Evolution
[Another favourite ANIME]

Cite yang mengisahkan 4 "Beauty Boys" dalam misi mengubah sorang pompuan PSYCHO (Suka darah, tengkorak, kegelapan..) jadi pompuan sejati untuk dapatkan "FREE RENT". Aku dah tengok dulu, cuma preview secara ONLINE kat http://www.animewoot.com.

Dalam website ni rasanya leh DOWNLOAD episod 1-24 : http://www.anime-plus.com/plus/

Kalu nak baca MANGA dia lak : http://www.onemanga.com/Perfect_Girl_Evolution/

(Cite ni maybe sesuai untuk aku..KEGELAPAN, DARAH, TENGKORAK....HAHHAHHA!!!!)


Takano Kyohei, Oda Takenaga, Toyama, Yukinojo, and Morii Ranmaru are going to rent a house to go to school for free on condition that they make the girl of the house a “lady”.
However, Nakahara Sunako, the girl living there is gloomy, weird, and horror movie maniac. She has a trauma that she was said ugly by the boy whom she loved when she was in junior high school. She doesn’t like beautiful things, and she gets a nosebleed when she looks something beautiful.

YAMATO NADESHIKO SHICHI HENGE SCREENSHOT

This is thea some texta




Yamato Nadeshiko Shichi Henge COSPLAY

Posted on Selasa, September 08, 2009 by Ismiqbal Abdullah

11 comments

06 September 2009

Kadang-kadang dalam sesebuah entry blog, kita mahu letak, berkongsi banyak maklumat. Tapi jika letak terlalu panjang artikel mungkin blog tersebut nampak terlalu membosankan untuk scroll-down serta banyak ruang diperlukan. Jadi, salah satu cara untuk menjimatkan ruang entry blog dan kasi nampak kemas skit, aku cadangkan letak Scroll Box ni dalam entry anda. Mudah je!

Contoh Scroll Box :

Tips-Tutorial


1# Setiap kali nak letak Scroll Box dalam entry ni, cuma Copy code di bawah ni dan Paste ke dalam New Post.
<div style="width:480px;height:200px;overflow:auto;
border-width:4px;border-color:#151B8D;border-style:solid;">
Your content in here.
</div>

Saiz Kotak Boleh di ubah:
Lebar - Width : 480px
Tinggi - Height : 200px

Code Warna Border :
#151B8D = Dark Blue
#000000 = Black
#FFFC00 = Yellow
#FF000 = Red

* Kalau nak tengok jadi tak, Paste di bahagian 'Compose', Kemudian klik 'Edit HTML' dan Klik 'Compose kembali.
2# Kalau dah nampak Scroll Box tu, Paste je sebarang Artikel, Gambar dalam tu secara automatik ia akan menjadi Scroll Box (Jika Artikel melebihi had kotak)

Nota : Pastikan TANDA bahagian 'Interpret typed HTML' di bahagian Post Options
.**Lebih baik Save Code tersebut dalam Notepad supaya mudah Copy-Paste dan ubah Code Saiz Kotak serta warna. .

Posted on Ahad, September 06, 2009 by Ismiqbal Abdullah

7 comments

05 September 2009

Start Form 1 sampai sekarang aku memang minat "Anime" dan "manga"...
Dulu masa kat hostel pinjam KREKO..
Bila jadi jer seorang siswa, stay ngn member2 yg sekepala lak...gilir2 beli KREKO ni...hihi..
Dah advance skit ada komputer, pendrive, external hardisk..Copy & download Anime lak....
Layannn~~


Anime yang aku minat
-BLEACH-
Dah follow dari episod 01 sampai skrg tengah download episod 211
(Gigih btoll....)
NARUTO pun lama dah x layan..huhu

-BLEACHPORTAL-
Antara WEB untuk download ANIME BLEACH
(Klik image untuk LINK)

-BLEACHEXILE-
Biasanya ada dua format video untuk download; *AVI & *RMVB
Format *RMVB lebih kecik saiz & lebih cepat download..dalam 35 Minit
Kalu format *AVI saiz lebih besar tp kualiti video lebih baik dari *RMVB
(Klik pada imej untuk LINK)

--------------xxxxxxxx----------------

*Pic bawah ni adalah COSPLAY (Costume Player) daripada peminat COSPLAY di Jepun.

watak utama
-Kurosaki Ichigo-

-Inoue Orihime-

-Kuchiki Rukia-

Watak sampaingan yang comel & kelaka ~xoxo~
(Suka cara dia cakap pelat2~Kawaiiiii (cute!!!))
-Nell-

Cute Nell Talking VID



p/s : testing 'auto-publish'

Posted on Sabtu, September 05, 2009 by Ismiqbal Abdullah

14 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...