22 Mei 2009

Fuhhh..dah lama x update blog ni...dah siap ber"sawang" habis..
maklum ler...aku skrg dah stay kat kampung dah...internet xde..so, menumpang ler wireless umah sofi ni....

so..kebosanan tu biasa ler...cuma cara nk mengatasi jer camne.nasib baik ada laptop ni..leh edit2 video...edit gambar ker...main2 ngn hamster, kucing, ikan ker....ahakss

Kucing ni namanya 'Nana"..xtau knp panggil camtu..aku panggil "Meow" jer..
Ni bagi makan ke 'Nana' versi aku..ahaks!!
bila goncang jer bekas makanan dia terus alert n datang...

Nanaaa~~~ Meowww~~

Si Nana yg nakal..suka btol duk atas akuarium tempat hamster ni...main hulur2 tangan...
Si Nana ni x makan hamster..tp suka main2 jer...
(Tapi ada kucing liar yg datang makan hamster ni..tetiba jer 5 ekor hilang..huhu)

Kalau letak hamster depan muka Si Nana pun..x de ler gigit..
cuma kacau, usik-mengusik jer...ahakss!

Si Hamster yg suka main sorok2....

Lepas kenyang mmg lincah ler Hamter smua ni...ahaks!!
Kalau time lapar mmg kena gigit...

Kisah Si Nana & Hamster di rumah ku....
jadi tempat aku menghabiskn sikit masaku di umah....

Posted on Jumaat, Mei 22, 2009 by Ismiqbal Abdullah

13 comments

10 Mei 2009

Buat julung kalinya, dari dataran keyboard laptop..
terpapar kat skrin komputer....
Mr.Homosapiensz mempersembahkan "FOLLOWER AWARD"
~JENG~ JENG ~ JENG~

AWARD ni dianugerahkn buat SEMUA FOLLOWERS BLOG aku...
Thanx coz support BLOG yg bru je SETAHUN jagung ni ni...

hARAPan AKU agar BLOGGERS smua teruskan BLOGGING yg positif~
klu ada kritikan~ biar ler kritikan secara membina~

Lepas korg amik AWARD ni..jgn lupa bg tau aku kat komen bawah ni erk...
(nk tgk respon jer..mana tau x cukup ler..pasni leh aku g tempah smula..)
~time kasih~


p/s : internet connection slow sangat untuk komen kat cbox korang...sori..klu ada FOLLOWER yg terbaca ni..amik ler AWARD tu k...

post signature

Posted on Ahad, Mei 10, 2009 by Ismiqbal Abdullah

10 comments

07 Mei 2009

These are the PHOTOS that always make me FEEL...
PHOTOGRAPHY is my PASSION~
~enjoy the PRECIOUS VIEWs were CAPTURED on 2D~


"Warna Rimba" (Color of the Forest)
Location : Lata Tembakah. Besut, Terengganu, Malaysia

"Seteguh Karang" (Stand of the Coral)
Location : Bidong Island, K.terengganu, Malaysia

"Pertemuan" (Meet the Sea Slugs)
Location : Bidong Island, K.Terengganu, Malaysia

"Muafakat" (Conspiracy)
Location : Tok Jembal, K.Terengganu, Malaysia

"Mencari Arah" (Where's the Direction?)
Location : Pantai Pak Tuyu, K.Terengganu, Malaysia

"Mekar" (Blooming)
Location : Penang Research Institute, Penang, Malaysia


"Masih Teguh" (Still Standing)
Location : Pantai Pandak, Chendering, K.Terengganu, Malaysia

"Kipas Samudera" (Sea Fan)
Location : Bidong Island, K.Terengganu, Malaysia

"Jalinan Alam" (Nature's Vein)
Location : Pantai Pandak, Chendering, K.Terengganu, Malaysia

"Beresendirian" (Alone)
Location : Pantai Pandak, Chendering, K.Terengganu, Malaysia

Posted on Khamis, Mei 07, 2009 by Ismiqbal Abdullah

11 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...