29 Mac 2009

13 march 2008
wahhh...dah lama peristiwa ni berlaku, baru skrg nk update dlam blog...biasa ler...byk benda nk kena uruskan...(alasan je tu..padahal connection internet x dapat..huhu..)-:

Malam tu Bachelor of Science (Marine Biology); 1st Year, 2nd yeat, 3rd Year + master student, Lecturers, Pegawai makmal telah hadir kat Aryani Resort, K.Terengganu….
(Tempat anak pompuan Raja Bahrin kahwin katni tuu..)
Dalam jam 7.00 mlm aku ngan kosmate yg rapat pn naik ler kete kancil
(sumbat jer 5 org dlm tu..biasa ler).
Semangat punyer pasal, 7.30 dh sampai sana..solat maghrib jab, then masuk ler kat perkarangan resort tu…


Coursemates aku..
(berpeluh btol..tp last annual dinner..)


Dr jalan utama ada signboard kecik..1.5KM Resort Aryani..huhuhu…
(aaahhhh…x kisah ler..ni tahun kitorg yg terakhir…redah jer..)


Suasana malam tu yg agak muram ngn cahaya malap...
(x sesuai ler ngn tema "Glitter & Glamour...suka idea nic lg..tema "Beach")

Bila jer sampai sana…biasa ler suasana resort..ada kolam, lampu yg malam..dh ler tema malam tu Glitter & Glamour...
(nk glitter pe kebendanya dh lampu malap camtu...).

Tunggu punyer tunggu x ramai sgt yg dtg..meja pn x penuh sgt ngn junior & senior…
(Batch 3rd year kitorg paling rmai antara batch junior 1st & 2nd…tp ramai x g coz 18hb dh kena hantar final draft..draft aku pn x wat pape lg masa tu…)

walk of fame 3rd senior.
Acara mlm tu nampk ler pembukaan junior2 yg menari ala2 gedik lagu agnes monica..junior sume nampk ‘biasa’…xde mcm nk rapat2 ngn senior..
(mind their own bussinness camtu ler…)

Then, dgr ucapan dari penyelaras program Marine Biology; Our Belover Dr.Siti Aishah Abdullah..(walaupn masa study nampak tegas & garang, tp sebenarnya baik hati…), Dr.Juanita, Mr.Yong…


Bila Dr.Siti bgtau yg pencapaian Marine Biology student ni, aku rasa sangat teramat bangga dapat kursus ni…
(aku dh lupa dia cakap per..tp dlm ucapan tu wat aku rasa amat (100x) bangga sangat….sampai peringkat international tu…)

Lapornyaaa…bila nk makan ni…..


Makanan self-service...buffet..
Makanannya ”boleh-mengenyangkn-perut” ler...


Apa lagi erk...Tahniah to faizal yg dapat cabutan bertuah malam tu..patung kura2 comel...



Barisan 3rd Year student of Marine Biology '06-'09

kesimpulannya...annual malam tu x begitu meriah sangat coz suasana yg malap berbanding tahun lepas yg wat dalam dewan Primula Resort...

makanannya Cuma boleh di makan..(xleh puji lebih2..)..tayangan video yg guna movie-maker basic pun x menarik sgt...dpt cenderahati CD video tu jer...huhuhu....

photographer yg amik pic tu teruk2 semua....sucks!!
(stakat ni ler...Dominic bgtau photographer yg official utk mlm tu..huhu...)

Terima Kasih KENGKAWAN semua (MARINE BIOLOGY)...untuk segala tunjuk ajar, bantuan, kenangan untuk di ingati...
SELAMAT BERGRADUAT..!!!

Posted on Ahad, Mac 29, 2009 by Ismiqbal Abdullah

3 comments

10 Mac 2009

o5 March 2009

Malam tu aku jupe sorg blogger Terengganu ni..ajak ler kuar lepak2 minum air buah kat Air Buah Pak San Seberang Takir, Terengganu (Air Buah Besar)


Air Buah Gelas Besar Terengganu (mmg besar gelas dier...huhu)
klu lawat Terengganu, boleh katakan mmg x sah klu x singgah sini....
gelas besar & berpatutan..

Aku order air buah mangga...(my feveret tu...!!)
cuma nk bandingkan air buah dulu & sekarang lain ler...dlu rasa lebih 'pior'..skrg dh kurg skit..(maybe ada tambah perisa tambahan kot..)

Fuhhh..bru separuh aku minum....x penuh perut lg ni...
Bandingkan gelas tu ngan tangan aku...(dapat imagine x?)

Fuhhh...fuhhh..tarik nafas....habis gak 1 gelas besar...
Blogger ni nama aliff...
(http://alifaswad89.blogspot.com/)
suka hati dier jer pesan 1 lg gelas besar untuk aku...
gelas dia yg sederhana tu pn x habis...cehh..

terpaksa ler minum gak.....

Nak bandingkan ngn hanset nokia ni..saiz gelas besar aku minum.....


FUhhhhhhh..!!!!!!!!!!!!!
x bernyawa aku sedut air buah ni masuk dalam perut aku...ahaks!
tahap kenyang @#$%^&*......

pening2 kepala...(tp xde r lama..blk umah baring2..lapar lak..)

(P/S : klu ada sape2 nk blanja aku minum air buah...ngn mulut terbuka ni..menyedut air buah org belanja best gak...ahaks!)


Posted on Selasa, Mac 10, 2009 by Ismiqbal Abdullah

10 comments

08 Mac 2009

08 March 2009

Sampai jer umah family aku sempena cuti hujung minggu ni, aku terus cek surat (kot-kot le ada utk aku..)
cek punyer cek, ma aku bgtau ada surat utk aku..sampul surat pertama..
sure dari Abang Shukri....thanx bro !!!

Sampul Surat Pertama
Jubli Perak
Pemerintahan DYMM Paduka Seri Sultan Azlan Muhibbuddin
(Sultan Perak Darul Ridzuan)


Sampul Surat Pertama
Unique Birds of Malaysia
(Burung Unik di Malaysia 2009)


** bertambah lak koleksi sampul surat/ seten aku..Thanks a lot to Abang Shukri...!!!

Posted on Ahad, Mac 08, 2009 by Ismiqbal Abdullah

6 comments

04 Mac 2009

03 March 2009
Cuaca pada hari tu mmg hujan x tentu...
kejap ujan, kejap renyai...
pagi tu bangun2 tido terus je ronline..(ni le habit aku klu dpt wireless..)
chat punyer chat, ada ler borak pasal bloodtest..
aku ni dah bengang tahap @#$%^&* ke hospital kerajaan yg kena tunggu result 2buln untuk bloodtest...@#$%^&*(*&^%$#$%^&**&^%$$%^&* mmg x habis....

so, aku bgtau ler sofi ajak wat bloodtest skali lg...kali ni kat klinik swasta...

Walaupun ujan x tentu, aku redah jer ujan ni...pastu naik kete ngn sofi cari klinik swasta nk wat bloodtest ni...
aku x brapa prasan Bukit Besar ni..bila selepas ujan baru nmpk jelas..besar jugak bukit ni...
maybe coz dilitupi awan..

Ingatkn nk g wat klinik Dr.Yus kat Chendering tu..tp arini tutup lak..kitorg gi kat PathLab kat tepi Kolej Komuniti...Bayaran untuk bloodtest (certain..) RM35..layanan pun agak professional..amat berbeza ngn hospital kerajaan...

Doktor swasta & Doktor kerajaan (what to expect..)
pendapat aku jer..

Mula2nya giliran aku dlu, then baru sofi...(tp ni pic sofi..)

Ni baru tangan aku masa dia nk amik sampel darah..hehe..
"amik darah pun nk amik gambar ka...",kata Doktor Nyonya ni...hehhe

Jeng3...
Bloodtest yg ke-2...
Insya-allah hari sabtu ni dapat result daripada ujian darah ni

Masa balik tu ujan dah serik dah...
"Bagai air dicurah ke daun keladi"

Bunga orkid kat umah sofi

p/s : sebenarnya ada ler yg komen kat aku..kenapa klu aku posting ni asyk ngn sofi jer..
couple ke dua org ni??? ada scandal ker??? ada pape ker???

so, coz dia je kawan aku...x scandal, x couple, xde pape..just friends..more or less...xde sexual relationship..
Clear??? okay??

post signature

Posted on Rabu, Mac 04, 2009 by Ismiqbal Abdullah

1 comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...