16 Jan. 09

(p/s: segala warna, gambar, ayat, tulisan, bahasa yg digunankan dalm post blog ni tak mewakili mana2 pihak since aku sendiri x minat dalam hal politik..)

Posting kali ni mewakili beberapa hari yg lepas...
hari ni malam terakhir kempen pilihanraya yang 'menyibukkan'
jalan2 di kawasan bandar 'jem' jer...manusia lak dgn slumbernya duduk tepi jalan tanpa hiraukan kenderaan nk lalu bagi melancarkan jalan raya...@#$%^& btol...!!

poster jangan nak cakap ler...tiang lampu tu leh diibaratkan 'pokok berdaunkn poster'

(aku fikir camne ler diorg melupuskan semua tu...kalau bakar,terjadi pencemaran udara, kalau tanam amik masa beberapa ratus tahun untuk mereputkan plastik & poli...)

Karnival Terengganu Kite sempenan pilihanraya parlimen k.trg...(kononnya....)

Baju ni aku beli kat Expo pilihanraya Batu Buruk ngn kawan aku..(actually Mama suruh beli, aku satu, dia satu..RM15 / 2 Helai..suka lak baju jenama "Rockaholic" ni..COOOOLL..!!)
sambil jalan2 kat expo tu, kitorg beli waffle "peanut+chocolate"...my fveret flavour...yummy!!! lama x makan waffles..

posting kali ni x tersusun skit...tp yg penting nk tunjukkan suasana pilihanraya ni...Nasi kukus ni x tau ler ada kaitan x...Nasi Kukus + Ayam Berempah = Rm5 (biasanya Rm5.50)

Kempen Penurunan Harga 13/1-13/2/2009....ada kaitan ker???

x kisah ler asalkan perut aku kenyang, mulut aku menikmati makanan yang 'not bad".


ni pada suatu hari permandangan sebelah siangnya..byk btol poster/plastik2 parti digantung..merimaskan permandangan..(skali lagi..camne diorg melupuskan benda ni smua selepas habis pilihanraya???)

jalan kebanyakannya 'jem' jer...Time kasih kepada Pakcik Polis Trafik ni melancarkan jalan..

Tapi...
ada kete polis tu yg aku x puas hati bunyikan siren mcm ler ada pompuan nak beranak dalam kete tu....ntah apa yang diorg kejarkan ler..(@ kepentingn VIP / diorg sendiri saje nk cepat??? aku x dpt fikir benda yg logik sampai terburu2...

antara penyumbang kepada kesesakan lalulintas:
1- penonton ceramah/kempen yg duk tepi jalan
2-bg 'can' ke kenderaan polis/VVIP/VIP
3-kenderaan yg parking ngn slumber tepi jalan
4-(fikir ler alasan logik..))



Ewahhhh....!!! Terengganu Kite leni...."dok rok chetong", kata org luar..(tergelak aku bila org luar kata camni..hahahahaha..)

motif hiburan ngn pilihanraya???? apa yg nak diraikan org parti?? nak tarik pengundi muda ker??? ishk2..dalam kepala otak aku ni dpt bayangkan camne Terengganu Kite 5,10,15 tahun akan datang...dengan remajanya camtu, belianya camni, laki gitu,pompuan gini...


13.01.2009
Akhirnya hajat untuk menjalani Ujian Darah tercapai gak setelah 2 kali kitorg gi kat hospital ni...kali ke-3 baru pasti....

menjalini saringan penyakit...untuk mengetahui kesihatan diri sendiri..

ni 1st time aku dtg hospital kena dgn sengaja..dlu dgn x sengaja aku dtg hospital bahagian kecemasan untuk cuci luka jer..

sebelum tu kena isi borang dlu..oleh kerana melibatkan ujian darah jadi ada 'warning' supaya darah ni dilakukan ujian makmal dgn teliti...

masa nk amik sampel darah oleh makcik 'nurse'..x rasa pape pun...(excited lak aku tgk darah kuar masuk dalam picagari tu..warnanya yg 'passionate'..buatkan aku rasa....[eehh.....pe aku fikir 'excited' pasal darah lak ni..nk jadi 'Vampire'' ker...]

tapi doktor tu bgtau 2 bulan baru dpt result....
What the heck??!!
ni sah doktor/hospital ni ada something...(pemalas kot..xkan coz nk pilihanraya) biasanya result untuk ujian darah amik masa 15minit..paling lama 3 hari...ni 2 Bulan...klu ikut logik, sampel darah tu mungkin akan terjadinya ralat...

baru je tgk paper yg PM nk menaiktaraf pentadbiran hospital Malaysia...ni ujian darah amik masa 2 bulan pe kes??? nk galakkan sgt bakal pengantin jalani ujian darah...nampaknya anak dara tua/bujang terlajak dulu bru dapt result & kawin...(p/s: ni semua perumpamaan jer menunjukkan betapa bengangnya aku tahap !@#$%^&* terhadap result ujian darah sampai 2 BULAN...!!!)