semalaman aku x dpt tido..dah 2 sachet kopi aku minum (biasa campur susu lebih..) sambil2 tu aku chatting YM, dgr musik n wat last assignment aku sampai kul 4 lebih..(mmg lambat wat assignment sambil chat..hehee..). Akhirnya walaupun wat skit2..siap gak assignment ni..dah hbs assignment rasa ngantuk ada le 'secubit'...aku pasang le Movie yag baru je aku download guna Torrent..
"August Rush"
starting citer menunjukkan sorg budak nama August Rush (Freddie Highmore) yg berada di tgh2 ladang gandum berhampiran rumah anak yatim menghayati 'suara' alam..
citer ni adalah movie berkaitan deria bunyi..klu korang ada tgk citer "Perfume : The Story of the Murderer", tu adalah berkaitan deria bau..(kagum gak ngn citer Eropah ni wat citer pasal deria kita..).
secara ringkasnya, aku amat tersentuh dgn budak August ni yg nak cari 'parent' dia dengan music..dia mengaplikasi semua benda di sekeliling dan menganggapnya sebagai music kehidupan.
dia percaya bahawa ibubapanya dapat dgr 'music' yg dia hendak sampaikan..sebab tu dia biarkan music membawanya kepada ibubapanya.
ada gak citer flashback pasal parent August ni, Lyla (Keri Russell) seorg pemain Celo yang femes (biola besar tu) bertemu dengan Louis (Jonathan Rhys Meyers) penyanyi utama dalam band diorg di kelab malam. Mereka bertemu buat kali pertama di sebuah parti dan 'bersama'. Keesokkannya Lyla terpaksa berpindah untuk persembahan Celo, Louis pun mengejar Lyla tp mereka berpisah. Lyla mengandungkn August masa tu..mengharapkn bertemu Louis dan sebaliknya. Mereka sama2 berharap untuk bertemu satu sama lain tnpa putus asa.. Lyla eksiden, ayah Lyla tipu dia ngatakan anak tu mati padahal anak tu hantar ke rumah anak yatim.
August pun mengembara untuk mencari parentnya...Lyla dpt tahu perkara sebenar daripada ayahnya ingin bermain semula Celo untuk cari anaknya lepas putus asa ingtkn anak dia mati. Louis pun bergiat semula music untuk cari Lyla selepas berpisah selama 11 tahun lebih malah cuma 'bersama' untuk 1 malm sahaja (dia x tau dia ada anak masa tu).
pertemuan August,Lyla dan Louis menyentuh hati btol.di sebuah konsert di mana Lyla main Celo..kemudia August wat rhaspody (ntah apa benda) tp august compost lagu rhaspody ni daripada sekitar...smuanya dgn music..
aku bagi filem ni 5 BINTANG sama gak ngn filem 'Perfume'.

habis 1 movie yg memuaskan hati aku..sampai kul 6pg lebih...hahha..semalaman aku x tido sampai aku post ni.kul 7.15 pg lebih dh...2o jam lebih x tido...agak #$%^&*..hahha..pagi ni aku minum susu..harap dpt ler tido..huhu

*****