26 September 2008

Afgan - Terima Kasih Cinta


Tersadar didalam sepiku
Setelah jauh melangkah
Cahaya kasihmu menuntunku
Kembali dalam dekap tanganmu

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu

Tak akan terulang lagi

Semuaaa kesalahanku yang pernah menyakitimu

Tanpamu tiada berarti
Tak mampu lagi berdiri
Cahaya kasihmu menuntunku
Kembali dalam dekapan tanganmu

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu

Tak akan terulang lagi

Semuaaa kesalahanku yang pernah menyakitimu

Ouuwwww...
Ouuwwww...

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku oouuwww
Kesalahanku yang pernah menyakitimu



Posted on Jumaat, September 26, 2008 by Ismiqbal Abdullah

3 comments

25 September 2008

Harini aku berbuka umah nenek aku...
on the way nak gi umah tu tension lak aku bawak moto jer..

adala  sekumpulan mamat moto kampung ni (dalm 5-7 org kot..) convoy reramai kat jalan raya tu..penuh satu jalan..susah lak aku nk motong...dah la jalan berliku....WT'L'!

pastu aku slow kan moto aku..then pecut laju2 sampai 100km/j..ingtkan mat moto tu bawak laju sangat ...ahahhahaa..laju aku lagi...pecut sampai pintas diorang.....(nahh...!!! makan asap moto aku.....!!!)

takut gak diorang kejar aku..tapi aku bawak laju lg....tinggal diorang jauh2..padan muka..nak berlagak sangat kat jalan raya..kan dah makan asap...

sampi umah nenek aku tu hmpir 15 minit nak berbuka...borak2 ngan ayah dan abang..mak, adik dan nenek duk siap2 juadah berbuka...(mkn nasi myk jer..)
lauk pauk yg di santap..



papa, tok (nenek) dan adik bongsu

Posted on Khamis, September 25, 2008 by Ismiqbal Abdullah

No comments

20 September 2008

Project Aware : 
International Coastal Clean-Up
Lokasi : 
Pantai UMT (Universiti Malaysia Terengganu)
Tarikh : 20 Sept. 2008

Pagi tadi awal punyer bangun..lepas sahur tak tido langsung tunggu kul 7 pagi nak gi Beach Clean-Up ni...huhu....
Aktiviti start kul8 pagi lebih skit....dalam kul9 pagi tu kitorang dah penat..(maklum ler bulan puasa...)
Dan hasilnyer....~~
Banyak jugak ler group aku kutip sampah kawasan pantai tu..boleh la 11 plastik beg+1tong buruk = 66.5kg..
(huhuhu..berat ler jugak....) Dapat tempat ke-2 sampah paling berat dengan hadiah slipar berbintil warna kuning..hehee

menuggu aktiviti bermula..dapat beg kain percuma..(tapi bayar RM4 utk program ni..)

aktiviti kutip sampah bermula......

selama 45minit jejalan kutip sampah..rehat jap....

ni le hasil sampah yg kitorg kutip..66.5kg...banyak btol masyarakat ni buang sampah..huhu
JAGALAH ALAM SEKITAR..

ni kawasan 'beach clean-up'..

Comitee members sedang ukur berat sampah group aku..(termasuk tong minyak tu skali.....)

fuhhhh..letih btol..dah ler bulan puasa....takper...keje amal kutip sampah untuk kesejahteraan alam...

siap2 hadiah ler tu...

Pembahagian hadiah kepada setiap group oleh Penyelaras Kursus B.Sc.Marine Biology, Dr.Siti Aishah, ..ada 20 group rasanyer...

ni nak bawah sampah letak tepi jalan..senang lori nak angkut..


p/s : jagalah alam sekitar
jangan buang sampah merata-rata
buat keje amal biar ikhlas...jgn harapkn hadiah jer...

Posted on Sabtu, September 20, 2008 by Ismiqbal Abdullah

No comments

18 September 2008

Pheww~......letih btol arini....petang tadi wat eksperimen mini projek.... petang tu berbuka kat Sri Wangsa, Padang Midin bersama housemates..meriah gak... lepas berbuka puasa ada ler aktiviti sampingn.....hehhe.. kekadang je kitorang lepak sesama macam ni....nanti sibuk dengan assignment lak...
huhu...my Betta splendens, may this fish rest in peace..huhu...becoz of failed experiment...

haaa..ni ler kat Sri Wangsa, Padang Midin...masa ni dh berbuka dh...aku jer sibuk amik pic...kui3..

ni ler juadah berbuka puasa kali ni..nyum3.....

housemates aku pn sibuk amik gambar sebelum makanan menjadi sisa..heee..

aik?? terkejut ker orang belakang tu..tak prasan lak...anyway kitorg possing jer...

Sri Wangsa...aku bg 2 Bintang dr 5..huhu

selepas berbuka puasa, kitorang solat maghrib dan isyak kat Masjid Putih SultanZ ainal Abidin..ramai ler jugak..penuh parking tepi jalan..

Tak habis lagi kenyang berbuka tadi..kitorang gi minum root beer float kat A&W lak....hehhee

bulan yang agak2 mengambang malam ke-18 puasa...cepatnyer kita berpuasa....sejauh mana kita menghayati bulan ramadhan al-mubarak ni..sama2 muhasabah diri..huhu
~~~

Posted on Khamis, September 18, 2008 by Ismiqbal Abdullah

2 comments

*BFF = Best Friend Forever

Semalam di waktu tengahari yang panas tu kitorang pergi ler jejalan kat TTC (Terengganu Trade Center) coz ada Bazar Ramadhan sana...mula2 nak 'warming up' jer..maklum ler bulan puasa..
dlm TTC tu sesak gak ler org...masing2 nk beli pakaian baru, selipar kasut baru, kuih raya...
klu nk membeli tu jimat2 ler skit.....

"ermmm...mana satu ler nk beli ni..?",sofi...hehe..sesajer jer nk window shopping..

rambang mata ker..?? huhu..cam takde semangat je aku tengok barangan smua tu...dah la mahal..takde budget nak beli...(mana lak sponsor ni..?huhu..)


Bazar Ramadhan 2008, Terengganu Trade Center

~~~~~~
Selepas habis sesi 'warming up' kat TTC, kitorang g lak Mydin Mall..ingat untuk 'cooling down" lak..Tapi aircond tak rasa sangat..huhu..kat sana baru kitorang beli barang personal skit....

sblm masuk Mydin utk 'cooling down'..kitorg jln2 tepi mydin tu kat 'bazar rakyat' (kata sofi...)
fuhhhhhh.............!!! sejuk skit rasa...masuk mydin

haaa..dah masuk mydin dah..mcm2 sale..meriah jer nmpk...kitorang ni just window shopping jer..lepas gi mydin duk lepask umah sofi sampai kul6 lebih untuk berbuka sesama...

ni ler barangan yg aku beli..1.kad raya (sentimental value tu....tp tak jupe kad raya kartun..huhu..saper yg bertuah dpt kad raya zaman moden ni erk..),
2.sabun papaya (utk cerahkn kulit..coz kulit aku dh sunburn naik moto..),
3.
Milk shower cream utk refill (klu nak bau aku..bau ler sabun tu..wangiii...hehe),
4.
Deodorants Rexona 4 men, 5.tali pinggang yang ada spikey gitew..

dalam kul6.15 aku & sofi g ler kedai tomyam thai ni dekat umah sofi (tomyam kegemaran sofi...)..nak tunggu berbuka kul 7.07p.m masa tu..lambat gak...aku main game hanset jer "Assassin Creed" sesambil borak2 ngn sofi........


ni anak2 tuan kedai yang comel2...sorang tu albino..jarang jupe org camtu...
"About 1 in 17,000 human beings has some type of albinism, although up to 1 in 70 is a carrier of albinism genes."(http://en.wikipedia.org/wiki/Albinism)

sedia utk meranggos (*makan dgn gelojoh)..agak2 cukup tak lauk banyak ni untuk org..urmm.....

Table for two...minum ice blended durian belanda...kenyang btol makan lauk2 tu..best gak....
sofi tak leh nk makan kenyang2 jd taknk mmbazir makn jer.....

Posted on Khamis, September 18, 2008 by Ismiqbal Abdullah

No comments

10 September 2008

ARGHH.........!!!!!!!!!!!
busy btol minggu ni sampai xsempat nk update blog ni...
sepanjang hujung minggu tu aku kena wat assignment dlm bentuk video...
kitorang (ahli group) gi la 'shooting' kat pantai...hhuhuuuhu....

idea asal : aku...
editor : aku...
pelakon utama : aku, peja, lemi...
pengarah bersama : aku, jedi, mazri,syam...
skrip : aku..(xde ler skrip..)

banyak betul asgment minggu ni..report makmal pun ada yang tak hantar lg..yang paling sedihnyer..assignment video ni telah di 'reject' coz kitorg lambat hantar..(sia2 je aku berlakon..)

lepas ni lak sibuk ngn test lak..huhu..pastu report..TENSION..! (student's life..)

ni 'on going experiment' group aku : pasal ikan laga, nama saintifik Betta splendens.nak kaji "opercular beat rate" bila ikan2 ni bila brada dalam sumber air yg berbeza.

sesambil duk rehat2 lepas shooting..amik pic le aku...time dekat2 monsoon ni..
lawa lak formasi awan komulonimbus ni yang membawa hujan...

ni le lokasi pertama kitorg 'shooting'...blakang kedai McFly (kedai makan yang popular di kalangan student dengan harga yg berpatutan)

ahli group sedang berbincang tentang perjalanan citer ;
idea asal : aku...
editor : aku...
pelakon utama : aku...
pengarah bersama : aku...

ni juga merupakan salah seekor watak dalam video kitorg.
ketam kering (mati dah) sebagai titik huruf 'i' dalam perkataan 'Beach Erosion'

ni lokasi kedua..tapi sayangnya 'shoot' bahagian ni tak dapat transfer dlm laptop
(sia-sia jer aku berlakon jatuh tergolek..huhu)

ni masa lokasi terakhir kami : Pantai Batu Burok,K.terengganu.
kami 'shooting' utk nampak benteng pemecah ombak belakang Primula Resort.
sebelum gi 'shooting',kitorg gi beli juadah berbuka kat Taman Syahbandar..
(mahal giler,,dah la air buah tak 'pure'..manis lak tu)
selepas 'shooting',kitorg bersiap2 cari tempat utk berbuka puasa...(kat medan selera.)

**
**NI LER HASIL VIDEO AKU YANG X SEBERAPA....
(video ni aku dh delete coz x bes..aku dh edit video tu..klu nk tgk ada dlm post yg bru...)

Posted on Rabu, September 10, 2008 by Ismiqbal Abdullah

2 comments

03 September 2008

Hari ke-2 puasa mcm biasa jer....
biasa ler umah bujang...pergi bazar ramadhan kat gong badak tu beli juadah berbuka...
malam tu lak kitorg g sahur kul 3 pagi kat KFC Batu Burok...ahaks...(Satu-satunya KFC 24 Jam di Kuala Terengganu)

ni tengah tunggu waktu berbuka puasa kawasan kuala terengganu dan sekitar dengannya....

hehee...waktu sahur kitorang jam 3 pagi...3 o'clock in da morning.....KFC..

huahaa...makannn....!!!!!!!!!!!!!!!

celupp....celupp....celupp......

last shoot.....

Posted on Rabu, September 03, 2008 by Ismiqbal Abdullah

No comments

02 September 2008

29-30 ogos 2008 baru-baru ni, budak kursus aku (B.Sc Marine Biology) pergi sampling kat Bukit Keluang, Besut,Terengganu lak.. Kami cuma camping jer situ, tapi pergi sampling kat Pulau Rhu (kena naik bot la)..... Oleh kerana suka bergambar, jadi aku cuma citer pe yang kitorang buat sana ngn gambar jer... 

Masa sampling kat Pulau Rhun tu...tapi coral dia tak banyak sangat..sedang wat keje tu..Aku terkena le sengat obor-obor kat bahagian tangan, lengan n kaki.. (ingtkkn sakit..confius gak..kenapa budak pompuan lain yang kena sengat macam teruk jer..aku siap ketuk2 kepala obor2 tu..ahaks..!)
Maybe  different body have different reaction kot. Aku kena sengat obor-obor tu 4,5,6 kali kot..kejap jer gatal-gatal, tahan skit lepas tu hilang la...Ada budak perempuan yang kena sengat sampai lemah badan.
ni pic selepas kitorg baru jer lepas pasang khemah...baik punya spot khemah..ada pokok leh duduk lg...

petang tu mmg kitorang takde paper aktiviti..so, gi le jejalan kat Pantai Keluang tu..sebelum tu..poss le kat sign board ni....

ni tengah jejalan kat pantai tu..lawa gak....pasir yang halus jer....masa tu dah nak sunset tp x nmpak sunset tu..

sesambil jejalan..aku jupe ler makhluk ni..Barnacle...Pulau kat belakang tu ler Pulau Rhu..

ni baru je lepas makan malam dengan meehun..(walaupun perut aku kenyang lg..sumbat jer...)
sesambil borak2..aku susun ler batu tu camtu..hehhe..

ni lak hari last..tunggu minum petang n bas datang amik...sempat lg poss kat pokok tepi khemah...

Posted on Selasa, September 02, 2008 by Ismiqbal Abdullah

3 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...