Sebelum nak bercerita panjang, jom kita makan dulu....
ARRGGHHHH...!!! tension aku makan sini....lambat giler....45 minit tunggu hidangn??? sup cendawan+nasi putih, kawan aku mkn nasi goreng..(sejuk n keras lak tu..)huhu
(BLACKLIST DH KEDAI NI...!!!)

Lepas kenyang (agak2 kenyang..)..lepak jap kat Waterfront Pulau Kambing tengok gelagat manusia yang nak Sambut Merdeka..

PART 1:

SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN KE-51
MERDEKA KAN JIWAMU, MERDEKA KAN MINDA MU..

Semalam sempat ler aku n geng kuar jejalan.. (kononnyer nk tgk ler camner malam merdeka ni disambut kat Terengganu ni..)
smlm mmg jem gak.biasa ler....org lain ingt nk sambut merdeka ler jugak..

Yang BENGANGNYER...memang ler kiter nk sambut merdeka yg ke-51 kan..
ada ler bebudak yang kurang matang ni, berbasikal reramai sambil bawak Bendera Malaysia..(yang part tu memang nampak patriotik..),
Yang part show-off ni..dengan selamba jer diorang "konvoi' reramai kat tengah jalan jem giler tu...dah tu bukan nak pandang depan..yang driver bawak kete ni dengan risau ler nk bawak...paper hal berlaku..tuan kete gak yg salah...


sepanjang jalan2 semalam, malam nk sambut merdeka ni tak meriah sangat...
tu bukan ler penting...yg penting bagaimana kita mendalami, menghayati kemerdekaan..

anak2 muda semalam merdeka ker....
merdeka dengan berkepit lelaki pompuan...?
merdeka dengan merempit..?
merdeka dengan membahayakan keselamatan diri dan org lain..??

MERDEKA KAH AKU....???

PART 2:

Harini 31 ogos ( Hari merdeka ke-51), merupakan hari org tgk anak bulan kan...
maybe esok pose...(hehehe....)
so,

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK...
SEMOGA BULAN INI MEMBAWA SERIBU SATU RAHMAT DAN KEBERKATAN..