Masa 31/07-02/08/08, Bebudak course aku B.Sc. Marine Biology ni yang lebih kurang 70++ orang di tugaskan untuk ke Pulau Redang untuk assignment Parasitology (kalau tak silap)!!! Kami bermalam di sana lebih kurang 3 Hari 2 Malam!! First time camping kat Taman Laut Pulau Pinang, Pulau Redang ni. (Lebih tepatnya first time berkhemah di Pulau!!). Aku sebenarnya seorang yang mabuk laut, so, aku prefer untuk naik SpeedBoat la coz lebih laju dan takde huyung-hayang sangat walaupun memang confirm akan basah coz boat tu kecik jer di tambah lagi dengan kelajuan. Speed Boat tu muat beberapa orang jer, yang selebihnya naik feri.
Baru sampai ke Jeti Taman Laut Pulau Redang
Kat sini kitorang berkhemah jer...
Duduk tepi Khemah borak-borak
Night walk on the beach around 2.00 am..
Fish dissection to find the parasite..
i'm felt soooooooo relax.....


Dan pada malam terakhir tu, hujan turun lebat giler.. Masa tu aku dah kat tandas, alahaii..terperangkap kat tandas sementara tunggu hujan reda (tak cool langsung terperangkap kat tandas..) Kat tandas Pulau Redang ni memang banyak tokek tau! Kekadang seram gak tengok tetiba ada cicak tokek ni kat penjuru tandas, besar lak tu...Malam tu lak kitorang sambugn lagi assignment fieldtrip ni untuk mencari parasit ikan menggunakan mikroskop sampai lembam mata..

Nota : next time aku ke pulau untuk SCUBA Diving lak..hehhehe